Наближават празници. По традиция обсъждаме празнични книги, но… тази не е такава. Защо ли? Всеки се е втурнал в търсене на подаръци. Мислим как да зарадваме ближните си. Но дали мислим и за своята планета? Тонове шарена хартия и пластмасови опаковки ще се озоват на боклука. Електрическите лампички греят денонощно. Остатъците от бляскавите новогодишни фойерверки ще покрият улиците и тротоарите. Истината е, че празнуваме като консуматори. Няма да са ни излишни тези „10 идеи как да спасим планетата“ (изд. „Робертино“), поднесени от италианската писателка Елеонора Форнасари и художничката Клариса Корадин.

Може би вече знаете, че нашата планета страда и се нуждае от всичката възможна помощ, която можем да ѝ предложим. А може би искате да разберете по-добре какво се случва с планетата? И в двата случая тази книга е точно за вас! Страница след страница ще откриете 10 лесни стъпки, чрез които да допринесете за спасяване на света от замърсяване!

„10 идеи как да спасим планетата“ е книга, която засяга тежки екологични теми по лек за възприемане от децата начин. Създателите на изданието са съчетали будещи притеснение факти с полезни практически съвети и са поднесли всичко това с помощта на достъпен език и привлекателни, красиви илюстрации.

Проблемите, свързани с околната среда са буквално хиляди, тъй че тези десет идеи може и да не ни се струват като кой знае какво. Капка в океана. Но в същия онзи океан, в който годишно се озовават осем милиона тона пластмаса. Важно е да информираме децата си по тези въпроси от най-ранна възраст. Не можем да им спестяваме истината за случващото се около нас. Длъжни сме да възпитаваме у тях любов към природата, самосъзнание за собственото ни влияние върху нея и грижа за бъдещето на планетата ни. И „10 идеи как да спасим планетата“ е добра отправна точка в тази насока.

Разпространяването на информация и идеи, възприемането на някои простички навици и изкореняването на други може да има наистина огромен ефект. Стига да си го поставим за цел. Не бива за забравяме също, че нещата съвсем не се изчерпват с връчването на книга като „10 идеи как да спасим планетата“ в ръцете на децата. Не се изчерпват и с нейния прочит. Не забравяйте силата на личния пример. Не е зле всички ние да посягаме към книги като тази и да бъдем по-отговорни и бдителни. Нека превърнем тези „10 идеи как да спасим планетата“ в ежедневни действия.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/10-idei-kak-da-spasim-planetata

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s