Прочетохте ли вече книгата „10 идеи как да спасим планетата“ от Елеонора Форнасари? Тогава сигурно вече сте се влюбили в илюстрациите на Клариса Корадин. Е, имаме една добра новина за вас! От изд. „Робертино“ вече предлагат още една книга, илюстрирана (и този път – замислена!) от талантливата италианска художничка. „Избягай! Проклятието на фараона“ е книга-приключение, или по-точно, „приключенска книга със задачи“. Тук освен вълнуващия сюжет ви очакват още куп предизвикателства за вашата наблюдателност и съобразителност. Младите авантюристи Марко и Фатима имат нужда от вашата помощ, за да се спасят от… „Проклятието на фараона“!

Древната пирамида на фараона Тутанхамел очаква някой да разкрие страшната ѝ тайна. Марко и Фатима са разбрали как да влязат вътре, но ще могат ли да излязат от нея и да се спасят от проклятието на фараона? Помогнете им да намерят ключовете и правилните комбинации, за да преминат от една стая в друга като отваряте навреме запечатаните врати. По пътя ще решавате забавни гатанки, главоблъсканици, логически и математически задачи, за да избягате от това призрачно място. ЗАДАЧИ, КОИТО СА ИЗМИСЛЕНИ, С ЦЕЛ ДА ПОДОБРЯТ НАБЛЮДАТЕЛНОСТТА ВИ. ГАТАНКИ, ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПЪЗЕЛИ, КОИТО ПОДОБРЯВАТ УМЕНИЯТА ВИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ И НЕСТАНДАРТНОТО МИСЛЕНЕ.

Клариса Корадин е обещаваща млада художничка, която вече има не една и две книги зад гърба си. Твори в разнообразни стилове, от приветлива комерсиална илюстрация със съвременна визия, до по-артистични и необичайно стилизирани рисунки. Още арт от нея можете да разгледате тук: https://www.behance.net/clarissacorradin

„Избягай! Проклятието на фараона“ е изключително приятна книжна занимавка, в която четенето и главоблъсканиците се редуват по начин, който увлича и ангажира вниманието на децата. Чаровните Марко и Фатима са двойка приятели, озовали се в Египет по покана на известен археолог, приятел на родителите им.

Египет, археолог, разкопки… Е, всички знаем какво следва, нали? Няма как, скоро хлапетата ще се забъркат в някое пирамидено приключение. Това е просто неизбежно! А заедно с тях, поемаме и ние.

Какво ли ще ни е нужно? Фенерче? Компас? Раница с провизии? По-скоро ще ни трябва бърза мисъл, наблюдателност, а защо не и молив, гума и някое тефтерче, където да си помагаме с разрешаването на ребусите, загадките и гатанките. Тайни азбуки, чудновати символи, лабиринти, секретни камери в сърцето на пирамидата, и разбира се саркофази, мумии и… древноегипетска естетика, която току виж събудила любопитството на малчуганите да проучат материята отвъд авантюристичните клишета и да научат повече факти за тази антична култура.

Древно съкровище може и да не откриете, но затова пък „Избягай! Проклятието на фараона“ ще ви възнагради с плакат!

Още за книгата: https://robertino.bg/product/izbyagay-proklyatieto-na-faraona

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s