Наближават светли празници. Но ние вече празнуваме завръщането на едно малко мракобесие! От изд. „Кибеа“ ни зарадваха с една „Разтърсваща изненада“ – новата (и вече пета поред) книга за чаровното момиченце-зомби Мортина. Новият том от тази така мила на сърцето ни поредица долита у нас по-бързо от която и да била вещерска метла, броени дни след световната си премиера. Приветстваме завръщането на Мортина и нашите стари познайници. (А те наистина са стари. Всъщност, толкова стари, че вече дори не са между живите!) Какво ли ще е новото им приключение? Възможно най-вълнуващото и трогателно до момента. Защото Мортина се отправя в търсене на отдавна изчезналите си родители. Дали ще ги открие?

Когато Мортина се качва на тавана да търси дрехи, с които приятелите ѝ да се маскират за Хелоуин, там намира картичка от своите родители! Последния път, когато са заминали на дълго пътешествие, не са се върнали… Къде ли са се дянали? За да разбере, ще са нужни изследователски талант и много въображение. С помощта на верния Скръбен, на Дилберт и приятелите си Мортина попада по следите на мама и татко. Дали ще ги открие? Ново приключение на момиченцето зомби, превърнало се в международен успех и преведено в трийсет страни.

Определено е хубаво да имаш верни приятели като призрачното куче Скръбен и братовчеда Дилберт. Но въпреки всичко, Мортина усеща, че нещо все още липсва в живота й. Така де, в задгробния й живот. Вечността е дори още по-дълга, когато не си в компанията на мама и татко. Ето защо няма как да не съчувстваме на умилителната малка героиня и да не й стискаме палци в издирването на изгубените й родители.

Италианската илюстраторка и детска писателка Барбара Канти отново събира своя отбор от щури и ексцентрични персонажи за нова увлекателна история, като този път залогът е по-висок от всякога. Какво ще стане ако мама и татко не бъдат открити? Сърцето на едно малко момиченце може да бъде разбито, дори и когато отдавна е спряло да бие.

Книгата е страхотно продължение на хитовата поредица. „Мортина. Разтърсваща изненада“ остава вярна на духа и стила на серията. При все мрачната сцена на действието, присъща повече за филм на ужасите, в книгата няма нищо, което да притесни родителите или стресне децата. Напротив – Барбара Канти умее да създава прекрасна атмосфера и си служи с тънък хумор, който работи както в текста, така и в изпълнените с любопитни детайли рисунки. Верните почитатели на Мортина ще останат доволни!

Още за книгата: https://kibea.net/book/3081

Барбара Кантини е родена във Флоренция през 1977. Завършва анимация. Като аниматор участва в създаването на различни телевизионни серии на италианската телевизия РАИ до 2011, когато печели конкурса „Илюстратор на годината“. Оттогава се посвещава изцяло на илюстрацията, като работи за американски, английски и италиански издателства. Живее в околностите на Флоренция със съпруга си, двете си дъщери, четири котки и един палав хамстер… вече зомби. През 2017 издателство „Мондадори“ публикува „Мортина“, първата от поредица книжки с международен успех, преведена на двайсет и три езика, последвана през 2018 от „Мортина и омразният братовчед“, а през 2019 – от „Мортина и ваканцията на езерото Мистерия“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s