Сещате ли се за онази коледна класика, в която се казва, че на Бъдни вечер всички сладко спят и дори мишка не трепва? Е, това очевидно не е вярно. Просто няма как да бъде! От поредицата „Седмицата на мишлето“ на писателката Катя Антонова и художничката Кремена Ягодина вече отлично знаем, че малките мишлета не кротуват – те са дейни животинки, кроят големи планове и ги изпълняват с размах! Но ако мишлето на изд. „Рибка“ вършее така в делник, представяте ли си как посреща празниците? Бедна ви е фантазията ли? Не се притеснявайте. Съвсем скоро ще разберем подробности, защото започва нова поредица със симпатичното геройче. А „Празниците на мишлето“ започват, разбира се, с Коледа!

Прекрасен подарък за под елхата! В първата книга от новата поредица „Празниците на мишлето“ мишлето приготвя топъл и споделен празник за цялото семейство – с прекрасна трапеза и коледни подаръци. Герой, познат на децата от поредицата за най-малките читатели – „Седмицата на мишлето“. С разкошни илюстрации от Кремена Ягодина (Принцеси наистина, Седмицата на мишлето) и нежен текст в рими от Катя Антонова (Феята от захарницата, Двете кралства, Рибка, Принцесешки истории).

Ах, зелената елха и коледната украса! Подаръците, приготвени с любов, скрити зад пъстри хартии и привързани с елегантни панделки! Ароматът на коледните лакомства, който се носи из въздуха! Предвкусвате ли вече коледната магия? Мишлето се е разшетало и няма да остави нищо на случайността – мишата Коледа ще бъде вълшебна!

Вълшебна е и тази нова книжка, която ни изненада тъй приятно. Форматът е променен, но не вярваме някой да се оплаче от това. Вместо картонените страници, този път имаме луксозна твърда корица, подплатена с дунапрен и цели 28 страници – т.е. още повече чар и омая от обикновено.

А чар и омая наистина има в изобилие, не просто защото темата е Коледа, но и защото отново имаме възможността да се насладим на римите на Катя Антонова и стилните илюстрации на Кремена Ягодина. Създателките на мишите приключения отново са в стихията си и многообещаващото начало на новата серия е истинско удоволствие за малки и големи. Убедете се сами!

Още за книгата: https://ribka-publishing.bg/product/praznicite-na-mishleto-koleda

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s