На вниманието на многобройните почитатели на Ягодовата фея Ягодка, както и на вниманието на още по-многобройните почитатели на вълшебните приказки и красивите детски илюстрации! Новата тройно вълшебна книга на немската писателка и художничка Щефани Дале е вече тук. По-лека от полет с вълшебно килимче и по-изкусителна от супа от сини сливи, „Тримата вълшебници“ (изд. „Enthusiast“) е готова да омагьоса малки и големи читатели. Едно плашливо мече и неговият най-добър приятел, скункс авантюрист, се отправят към място, на което никой друг не смее да припари – изоставената къща на вещиците. А дали е толкова изоставена, щом от коминчето се носи тайнствен зелен дим? Нека придружим героите и разберем!

Малко преди Коледа популярната немска писателка Щефани Дале радва най-малките читатели с най-новата си магично-приключенска история. „Тримата вълшебници“, част от детската поредица на издателство „Ентусиаст“, е сърдечна история за смелите приключенията на трима повече от симпатични герои. Книгата идва с твърди корици и очарователни цветни илюстрации, дело на авторката. Щефани Дале е позната у нас с поредицата си за Ягодовата фея Ягодка, която е разпродадена в тираж от над един милион екземпляра в Европа. Като дете Щефани с любопитство разглежда книгите с картинки или пък рисува по стените у дома. По-късно следва Илюстрация в Университета за приложни науки в Хамбург. Днес сама създава изпълнени с фантазия и красота прекрасни светове в рисуваните книги, където човек може да изкара безметежно часове наред.

В „Тримата вълшебници“ Дале ни среща с мечето Хогс, на което много му се иска да е смело. Но затвори ли очи, то се разтреперва, че ще дойде някой призрак и ще го клъвне. Или се бои, че през нощта, докато спи сладко, някой паяк ще се настани на носа му. За да преодолеят страховете си, Хогс и неговият приятел скунксът Поки решават да тръгнат на приключение и то точно покрай старата изоставена къща на вещиците. Плашещото е, че тя е обитавана от духове. Оказва се, че и в казана нещо зловещо бълбука… И – упс! – приятелите се оказват част от бурно магическо приключение…

Ако вече сте се влюбили в небезизвестната поредица за Ягодовата фея Ягодка, то едва ли има нужда да ви убеждаваме да посегнете към „Тримата вълшебници“. Ясно е от пръв поглед – новата детска книга на Щефани Дале носи същия приказен уют и пъстро, приказно усещане, както и останалите нейни книги, които сме имали удоволствието да прочетем. Ако пък Ягодка все още не е влетяла в домашната ви библиотека (и живота ви!), то сигурно ще я потърсите след като ви очароват мечето Хогс и скунсчето Поки.

Е, нямаме намерение да ви издаваме от сега кои са мистериозните трима вълшебници от заглавието, но е добре да знаете, че такива уж изоставени горски къщички, като тази към която се отправят нашите приятели, понякога крият какви ли не изненади! А дали изненадата за Хогс и Поки ще се окаже приятна или по-скоро страховита?

„Тримата вълшебници“ ни показва, че си струва да се изправяме пред страховете си без да вярваме на слухове и суеверия. Приказката е едновременно увлекателно приключение и урок по приятелство. Колкото до илюстрациите от авторката – те са наистина чудесни и ще се харесат на всички, които си падат по работата на илюстратори като Анет Рудолф (поредицата за Малкия гарван), Забине Щрауб, Марина Кремер („Малкият еднорог звездичко“), Матиас Деренбах („Оно и Онче“) и др. представители на съвременната немска школа.

Още за книгата: https://www.enthusiast.bg/bg/enthusiast-children-books/trimata-vulshebnici

Откъс: https://www.enthusiast.bg/backend_images_core/products/files/35901-36000/35997_Enthusiast_Trimata-valshebnitsi_otkas.pdf

Щефани Дале е родена през 1981 г. в Шверин. Като дете тя с любопитство разглежда книгите с картинки или пък рисува по стените у дома. По-късно следва Илюстрация в Университета за приложни науки в Хамбург. Днес сама създава изпълнени с фантазия и красота прекрасни светове в рисуваните книги, където човек може да се потопи и да изкара безметежно часове наред. От 2007 г. работи изключително за издателство „Арена“.

One thought on “„Тримата вълшебници“ от Щефани Дале

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s