Както вече казахме в една от скорошните ни статии, тази година Коледа подрани благодарение на изд. „Егмонт България“. Но освен Коледа, с прекрасното издание, за което ще ви разкажем днес отбелязваме и 95-тата годишнина на един световно известен литературен (и анимационен) герой, любим на поколения читатели. Това е един добронамерен, тантурест любител на меда, с голям апетит и още по-голямо сърце. Познахте го, нали? Разбира се, става дума за обичания Мечо Пух! А една от най-любимите Дисни книги с негово участие е „Сладка Коледа с Мечо Пух“. Доста от днешните родители сигурно ще си я спомнят от своето детство. Най-накрая, след двадесет години, можем да се порадваме на ново издание на тази прелестна и трогателна празнична книга с героите на А. А. Милн.

Бъдни вечер е и всички в Голямата гора се подготвят да посрещнат Коледа. Мечо Пух тъкмо е привършил с празничната украса и е доволен, че снегът е пристигнал навреме. Защото ако има нещо, за което си заслужава да се пристигне навреме, то това е Коледа. Но Пух е забравил да помисли за нещо. За подаръците! А какво е Коледа без подаръци и без сладък мед? Какво друго би си пожелал Мечо Пух за този празничен ден… пък и по което и да е било друго време на годината? Сладка Коледа, но споделена с най-добрите приятели. Потопи се в празничното вълшебство с Мечо Пух и любимите герои на „Дисни“!

Ако посещавате форуми и групи за детски книги, най-вероятно вече сте попадали многократно на постове, в които майки и татковци отчаяно издирват „Сладка Коледа с Мечо Пух“. Цените на книгата втора ръка, ако изобщо я намерите, понякога достигат наистина баснословни суми. Наистина си беше крайно време за ново издание и за наша огромна радост, от изд „Егмонт България“ откликнаха на родителските молби.

Трудно е да се каже кой ще се зарадва повече на „Сладка Коледа с Мечо Пух“. Дали това ще са днешните деца, които ще я прочетат за първи път? Или пък това ще са родителите, помнещи книгата от детските си години и копнеещи да я споделят със собствените си деца? Едно е сигурно – на лицата и на едните, и другите, ще изгреят топли усмивки. Няма как да е иначе, когато видите как малкия, затрупан от сняг Прасчо се топли пред камината. Грейналата от свещички и цветна украса елха на Кристофър Робин. Или пък гърненцата с мед, под чиято тежест са се извили клоните на елхата на Пух. Успокояващите снежни пейзажи от Голямата гора…

Толкова много празнично настроение и задушевна атмосфера са събрани зад тези твърди корици, толкова мили спомени има в тези красиви 48 богато илюстровани страници голям формат… Това безспорно е една от любимите коледни книги за почитателите на Дисни и приятелите на Мечо Пух и компания!

Още за книгата: https://egmontbulgaria.com/mecho-puh-79/sladka-koleda-s-mecho-puh-p4002

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s