„Принцеса по сърце“ (изд. „Труд“) е четвъртата книга от поредицата „Хрониките на Роузууд“ на изгряващата писателка Кони Глин, позната още като YouTube звездата Noodlerella. Със сигурност романът ще зарадва всички, които следят с интерес приключенията на Ели, Лоти и Джейми! Както може да се очаква, „Принцеса по сърце“ следва установената до тук градация на серията. Всяка нова учебна година в Роузууд Хол представя все по-големи предизвикателства пред героите. Нещата загрубяват за пореден път, а сладникавата невинност, с която започна всичко в „Принцеса под прикритие” вече се е изпарила напълно. Очевидно героите на Кони Глин растат заедно със своите тийн читатели… А заедно с това враговете стават по-жестоки и залозите – по-високи!

В четвъртата книга от поредица „Хрониките на Роузууд“ Ели, Лоти и Джейми разплитат пъзела, оставен им от лидера на Левиатан – Човека-козел. Но преди всичко една дълбоко пазена тайна ще обърка съвсем чувствата им един към друг. Коя е истинската принцеса? Защо Джейми е Партизанин на Ели? Имат ли почва подозренията към Хару? кони Глин отново ще остави разплитането на тайните за финала. А той е много… типичен за Кони!

Кони Глин ни е обещала, че „Хрониките на Роузууд“ ще продължат в поне още една книга, тъй че нека всички почитатели на поредицата да си знаят от сега – това не е краят! „Принцеса по сърце“ е по-скоро началото на края. И книгата чудесно изпълнява ролята си. Загатва големия сблъсък, който тепърва предстои. Разбива сърцето на Лоти, карайки ни да се надяваме, че то ще бъде излекувано преди да се разделим окончателно с нея. Разделя героите, карайки ни да жадуваме за обединението им. Ах! С други думи – Кони Глин е решила да измъчи героите си, а покрай тях – и читателите си.

Това е вероятно най-мрачната и драматична от всички книги от поредицата до момента. При все, че персонажите целят едно и също, разделението между тях е способно да ви отчая и подлуди. Ах, ако само можеха да преглътнат и да бъдат прями и откровени един с друг! Толкова много скрити знания и потискани чувства… Липсата на екипна работа и наличието на любовен триъгълник карат „лошите“ да остават едни гърди напред.

Кони Глин ни изправя пред трагична загуба, скръб, чувство за вина… Героите й се сблъскват с грубост, подигравки, тормоз… И все пак, в края на тунела винаги има светлина, към която те продължават да вървят. До самия оптимистичен финал! Искинската победа на злото е само тогава, когато му се поддадем и на свой ред отвърнем със зло. Защото дори и обгърнати в мрак, притиснати от враговете си, смазани от трудностите, винаги има надежда докато запазваме своята човечност.

Още за книгата: http://trud.cc/?cid=9&pid=11097

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s