Колекцията ни с творчеството на незабравимата Астрид Лингрен не би била пълна без нейните… КОМИКСИ! До неотдавна мнозина читатели у нас дори не бяха и подозирали за тяхното съществуване. Други пък ги поръчваха от чужбина и тайничко се надяваха един ден да се появят и на български език. А ето, че днес вече четем не пореден, а направо последен том на тези разкошни разкази в картинки, базирани на оригиналните книги за най-силното момиче на света. Астрид Линдгрен и художничката Ингрид Ванг Нюман ни поднасят ни канят на далечно плаване с незабравимия екипаж от нашето детство. Всички на борда! Вдигаме котва! „Пипи не иска да порасне и други истории“ (изд. „Пан“) е истинско съкровище, което можете да откриете и без карта, достатъчно е да посетите най-близката книжарница!

Пипи не иска да порасне и други истории е последният комикс, който Астрид Линдгрен и Ингрид Ванг Нюман създават. В него ще прочетете за приключенията на Пипи, Томи и Аника в Южното море. Червенокосата любимка на децата ще се разправя с диви свине, акули и бандити. А за финал Пипи е подготвила една невероятна изненада за Томи и Аника…

Последните 64 страници от поредицата отново са абсолютно удоволствие за всички малки и големи почитатели на Пипи и ни припомнят веселия нрав на героинята, както и непукисткия й начин да се справя както със скуката, така и с дивите зверове, но най-вече – с всички самоуверени, сухи и сериозни възрастни, които имат неблагоразумието да й се изпречат на пътя.

Богат чичко иска да си купи евтино Вила Вилекула? Не е познал! Строга леличка всява страх сред учениците и раздава наказания? Няма го майстора! Някаква си шарка ще й попречи да се срещне с най-добрите си приятели Томи и Аника? Друг път! А когато си дъщеря на прочут морски капитан, разните му там пирати и акули не са никакъв проблем.

Да, на всички нас май тайно ни се иска да имаме яките мускули на Пипи, чанта с парички, своя собствена Вила Вилекула, с кон на верандата и маймунка на полилея. Или поне симпатичните й лунички. Но благодарение на комиксите, събрани в „Пипи не иска да порасне и други истории“ ще се сдобием с част от неувяхващото й добро настроение, което да ни съпътства в ежедневието и да ни помага да запазим в себе си нещо вечно, искрено и непорасващо!

Още за книгата: https://www.pan-bg.eu/knigi/pipi-ne-iska-da-porasne-i-drugi-istorii-2163.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s