Усещате ли този аромат? Ухае на прясно отпечатана книга. Ухае на магия и приключения! Завръщаме се отново в онзи „свят, пълен с аромати”, който вече познаваме така добре – светът на Магическата аптека! Анна Руе и изд. „Архипелаг” („Златното пате”) ни поднасят петата част от поредицата за Луци и нейните приятели. Героите отново са по петите на Едгар, но къде ли ще ги отведе следата този път? Очаква ги едно романтично и примамливо кътче на света, но под блясъка на такива места често се крият неподозирани тайни… Кой е „Градът на изгубеното време”? Венеция е известна със своите балове, но наближава моментът, в който маските ще паднат!

Свят, пълен с аромати! Приключение, изтъкано от магия, вълнения и опасности! „Започва нова ера за Вечните!“ Но никой не знае какво цели Едгар дьо Ришмон с това заявление. Дали иска окончателно да срази Вечните, или смята да стане новият им предводител? За Луци, Матс и Даан е ясно едно – ако са решени да осуетят намеренията на Едгар, трябва да го последват във Венеция, където в момента се провежда пищен бал с маски. Но в разгара на бала Луци и приятелите ù разбират, че това не е обикновен карнавал, а опасно пътуване във времето, от което няма измъкване. През плетеницата от тесните улички на Венеция и лабиринта на вековете приятелите преследват Едгар, за да му попречат да осъществи пъкления си план…

Хитовата немска серия „Магическата аптека” продължава! И продължава да бъде сред любимите ни нови фентъзи поредици за деца и юноши. Въображението на Анна Руе се е развирхило здраво за пореден път и читателите ще погълнат жадно „Градът на изгубеното време”. Нов аромат, нови предизвикателства! Едгар е манипулатор от класа, а марионетките, които са под негова власт отново са готови да вгорчат живота на познатите ни герои.

Концепцията за аромати и парфюми с вълшебни свойства не се е изтъркала ни най-малко – тя продължава да е все така интригуваща, както в първата книга и дори повече. Анна Руе разширява света, добавя нови нюанси и нови възможности и развива идейната магическа система по много ефектен начин.

Разбира се, героите също не стоят на едно място. Луци е вече далеч по-опитна, уверена и борбена. Но заедно с уменията й растат и препятствията по пътя й, тъй че интрига и напрежение определено не липсват. Акцентът е върху приятелството, взаимната подкрепа, общото усилие и отборната игра. И добре, че е така, защото отборът е съставен от истински сладури, в чиято компания винаги си прекарваме страхотно. Корицата, оформлението и илюстрациите отново са приказка. А пътуването във времето е черешката на тортата в този том!

За щастие от изд. „Архипелаг” държат доста добро темпо с издаването на поредицата на български, тъй че май няма да ни се наложи да прибягваме и ние до пътуване във времето, за да получим скоро и последния за сега шести том. Вече нямаме търпение!

Още за книгата: https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1119

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s