Ето, че настава това време от годината, през което е хубаво да си имаш това-онова в буркан. Компот от ягоди и малини. Сладко от череши. А защо не и мъничко лято? И на кого да му хрумне такава страхотна идея, ако не на дейната и пълна с ентусиазъм Агата? Първокласничката на Александра Георгиева е на път да се превърне във второкласничка. Но преди да изпрати ваканцията и да се завърне на училище, време е да си запази малко „Лято в бурканче” (изд. „Мармот”).

Здравей, аз съм Агата! Все още е лято и все още сме във ваканция, но във въздуха сякаш има нещо. Ухае на есен и по цели дни вали. Нямаше ли да е страхотно да може да запазим част от лятото и когато и стане мъчно за него, да си взимаме по малко? А и да го споделяме с приятели…

За поредицата: С какви ли отношения, емоции и предизвикателства ще се сблъска и овладее Агата през първата си година в училище? Да попаднеш в нова и непозната среда е вълнуващо, и още как! А годината обещава да е емоционална и за нейните приятели, за мама, татко и баба, както и за любимия ѝ котарак Балтазар.

Всичко хубаво рано или късно свършва. Като например пълната с нови впечатления и емоции първа година в училище. Или пък дългата, безгрижна ваканция. Или пък любима книжна поредица. Готови ли сте да изпратим Агата във втори клас?

Подобно на всички чудни спомени, които Агата събира и пази, Александра Георгиева също се е постарала да вмъкне в тази последна книжка от поредицата още повече топлина, уют и позитивни емоции от обичайното. И наистина е успяла. „Агата. Лято в бурканче” ни научава да гледаме на промяната (било то в сезоните, било то в живота) като на нещо вълнуващо. Добър момент за равносметка. Новото и различното носи потенциал за красиво разнообразие. Краят е и ново начало. Днешното неизвестно може би ще е красив спомен утре.

Краят на една поредица… А какво ли още предстои от Александра Георгиева и Маргарита Стаменова?

Още за книгата: https://marmot-books.com/product/lyato-v-burkanche/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s