„Родило се през лунна нощ от зрънце Пухче кръгло като слънце“. Искате ли да разберете как продължава приказката? Топла, приказно илюстрирана и философска по разбираем за децата начин – такава е римуваната картинна книга „Пухче“, обещаващ дебют на роден творец, скрит зад псевдонима Нели Канели.

„Възможно ли е едно цвете да бъде птичка? А рибка? Защо да не може, ако това му дава възможност да се чувства намерено, изпълнено с вяра в себе си и желание да продължи да расте? С тази книжка през осем красиви метафори, Нели Канели ни разкрива пътя на порастването и намирането на собствената ни идентичност. Това е път, който води до простата радост на живота и знанието, че всеки от нас е неповторим. А всяко дете е чудо!“ – Цветелина Господинова, регистриран психотерапевт, психодрама терапевт, групов аналитик и преподавател в НБУ

„Пухче“ е приказка която се чете лесно, леко като пухче, но след прочита нищо чудно и вие да се почувствате леки и окрилени. Не само заради наистина красивите, нежни и артистични илюстрации, чиито успокояващи багри ни посрещат на всяка страница. И не само заради звънливата мерена реч, с която е разказано всичко. Защо ли тогава?

Защото „Пухче“ малка книжка с голямо послание. И точно посланието на „Пухче“ е нещо, което би било хубаво да се понесе над света, точно като пухчетата на духнато по вятъра глухарче.

„Докато израствам се питам „Кой съм?“. Морето на моето щастие е знанието, че съм цяло чудо.“

Нели Канели разказва за вълнуващото пътуване към откриването на себе си, което е изпълнено с вълнуващи срещи, но и с перипетии. Понякога всеки от нас се чувства така, сякаш няма контрол над съдбата си и не знае къде ще то отвеят ветровете. Търсим мястото си, желаем да бъдем приети, да принадлежим… Но дали за да се случи това трябва да вървим против своята същност? Дори пухчетата имат вътрешна сила и свой характер!

Нели Канели е културолог, художник, копирайтър и преподавател по рисуване на малки и големи творци.

Нели Канели във Фейсбук – https://www.facebook.com/Neli-Kaneli-1430276760564484/

Интервю с Нели Канели – https://madamamama.com/avtorat-neli-kaneli-i-nejnoto-parvo-puhche/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s