Искате ли да събудите у децата възхита към дивата природа? Искате ли да провокирате любопитството им и откривателския им дух? Искате ли да добавите към домашната си библиотека една ярка, вдъхновяваща книга, събрала в себе си красота и факти от света на растенията, животните, птиците и насекомите? Тогава последвайте ни в това невероятно пътешествие, на което са ни поканили от изд. „Хермес“ и разгърнете „Моята първа книга за природата“ от Камила де ла Бедойър и Джейн Нюланд!

От тази книга ще научиш много за природния свят: как поникват семенцата, защо някои насекоми имат необикновени шарки, как живеят пингвините, защо хамелеоните променят цвета си и още много интересни неща. Когато започнеш да изследваш природата, използвай четирите изтриващи се карти за многократно попълване в края на книгата. Препоръчва се за деца над 6 години.

В случай, че след анотацията и видеото все още не сте затворили блога и не сте се пренасочили към сайт за поръчки или най-близката книжарница… Ето какво трябва да знаете за „Моята първа книга за природата“:

Текстът на Камила де ла Бедойър е интересен, ангажиращ, но и достъпен дори за деца, които все още не ходят на училище. Но първото, което грабва, разбира се, е визията. Илюстрациите на Джейн Нюланд пък на наистина божествени! Представени със свежа палитра и удивителен детайл, рисунките на художничката са достойни за изложба. Пеперудени крила и бръмбарови крачета, пищни пера и лъскави люспи, всяко листо, стръкче и венчелистче е нарисувано с внимание, старание и талант.

Зная, че има родители, които предпочитат енциклопедиите с фотографии, вместо рисунки. Но тъй като днес достъпът до документални материали е по-лесен и безпроблемен от всякога и във всеки дом с достъп до интернет човек може да открие снимков и видео материал с какви ли не животни, представянето на природата през окото на талантлив художник е за предпочитане. Това не само разширява визуалната култура на децата, излагайки ги на даден илюстративен стил и изобразително изкуство, но и придава на материята своеобразен приказен ореол. Поне според моя личен опит ефектът е „Погледни тази рисунка! Наистина ли изглеждат така? Искам да ги видя!“ – т.е. насърчава се по-нататъшното изследване, издирването на информация, жаждата за досег…

Картите за попълване към изданието допълнително карат децата да упражнят своята наблюдателност и творчество, пресъздавайки самостоятелно природата около себе си или пък прерисувайки части от страниците на изданието.

Още за книгата: https://ikhermes.bg/mojata-p-rva-kniga-za-prirodata.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s