Днес ще ви разкажем за най-новата книга на един психолог, който се превърна и в популярен детски писател! Всъщност, писането и психологията вървят ръка за ръка в неговото творчество, което чрез интересни сюжети предава градивни послания и възпитава емоционална интелигентност. Какво ли ще ни разкаже Слави Стоев след като вече ни е спечелил с „Продавача на омраза“, „Играчките на Моника“ и четирите приключения на Лиско Лис и приятели? Кажете „Здравей!“ на Страшен чехъл! Да, първо трябва да се сблъскаме с това страшилище, преди да можем да кажем… „Сбогом, Страшен чехъл!“. Най-новата книга на Слави Стоев е илюстрирана от Яна Казакова и излиза с логото на изд. „Робертино“.

Една история за смелостта и приятелството с…чудовище. За смелостта, която не е точно липса на страх. Смелост, която си отглеждаш, и тя ти помага да се грижиш за важните за теб неща. За чудовище, което не е точно чудовищно, особено ако вече не те е страх от него. Или почти не те е страх. Или поне те е страх толкова малко, че можеш да загасиш лампата.

На дневен ред е страха. Страха от тъмното. От чудовищата. От скритото. От дебнещото. А може би и страхът от това, да не разберат другите, че сме страхливци? Със страха идва срам, безсилие, гняв, липса на самочувствие… Защото сме смятали, че да се страхуваше израз на малодушие. Страхливците са обект на подигравки. А всички обичат смелите и героичните. Но дали страха и смелостта са такива противоположности? Или пък се срещат някъде там, по средата? И каква е ролята на страха? Дали пък понякога той не се явява като защитник? Кога чудовищата престават да бъдат чудовища и се превръщат в приятели?

Ще потърсим отговорите на всички тези въпроси заедно с малката Софи и нейния необичаен нов познайник. Очаква ни пътешествие като малко други! Изфантазирано по начин, който да увлича и остави трайни впечатления у малките читатели. И нарисувано така, че да ни се иска да разлистваме книгата отново и отново! Колкото до самата Софи, с нея бързо ще се сближите. Нищо чудно дори да се припознаете в нея. Та кой не е притръпвал при мисълта за онова, което се крие под леглото и не е използвал одеялото си като магически щит? И кой не е искал да надвие страховете си?

Още за книгата: https://robertino.bg/product/sbogom-strashen-chehal

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s