Чакате с нетърпение всяко ново попълнение в каталога на „Миранда“? Чудите се с какво ново издание на любима класика ще ни зарадват този път от издателството? Ние също! А поредната приятна изненада се нарича „Петльо и Лиса“ и съдържа три приказки с картинки от художника Вадим Лазаркевич. Легендарният илюстратор, с чиито книги са израснали поколения деца в България продължава да се радва на изключителна популярност и днес. И има защо! „Пелтьо и Лиса“ ще ви убеди в непреходността на неговия талант и разпознаваем стил. Колкото до приказките, включени в този луксозен сборник, те също са дело на класици – Елин Пелин, Емилиян Станев и Светослав Минков.

Добре дошли в приказния свят на големия илюстратор Вадим Лазаркевич! Издателство „Миранда“ има удоволствието да представи продължение на колекцията от сборници с български приказки, илюстрирани от Вадим Лазаркевич. В настоящото издание са събрани три произведения на любими автори – „Петльо и Лиса“ на Елин Пелин, „Пролетна разходка“ на Емилиян Станев и „Маскираната лисица“ на Светослав Минков. Прекрасните илюстрации на Вадим Лазаркевич с ярки и оригинални герои правят историите незабравими. Насладете се на любимите си детски приказки, с които са израснали няколко поколения български деца.

Лукавата Лиса е разбойник! С хитрост и измама тя слага лапа върху всичко, което си хареса. Ранобудният Петльо пък е отрит и честен юнак. Никак не е чудно тогава, че хората обичат Петльо, а на Лиса й се носи лоша слава. Това става повод за завист у Лиса и тя вече крои план как да си отмъсти… Но кой ще надделее? Петльо Герест-Златоперест или Лиса-Лисана-Златоопашана? Ще разберете от „Петльо и Лиса“ на Елин Пелин.

А приказката „Пролетна разходка“ е сред най-обичаните истории на Емилиян Станев. Спомняте ли си патилата на чевръстата, но опърничава катеричка Кики, която поема на пътешествие? По пътя си тя среща гълъби, язовец, лисугер, заек… Все герои, които са готови да оживевят под четката на талантливия Вадим Лазаркевич. Но дали тези срещи ще научат Кики на нещо или път катеричката ще продължи да държи на своето?

Но най-голямото предизвикателство към художника е отправил Светослав Минков! Тук на Вадим Лазаркевич му се е наложило не просто да рисува животински персонажи – област, в която той е ненадминат майстор. Тук животните не само имат някои човешки черти, но дори са решили да се предрешат! И „Маскираната лисица“ не е единствената, преструваща се на друг! Мечката-стръвница — като владика. Магарето — като белобрад мъдрец. Вълкът — като младоженец. Свинята — като булка. Заекът — като ловец. Ето, ръкавицата към художника е хвърлена!

А как се е справил Вадим Лазаркевич? Разбира се, брилянтно. Достатъчно е да разтворите приказния сборник „Петльо и Лиса“ и ще се убедите.

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%bb%d1%8c%d0%be-%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d1%81%d0%b0-%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b8/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s