Как се справя един всепризнат европейски майстор на илюстрацията с истории от Далечния изток? Един вълшебник, който не се нуждае от представяне, отново ,ни е нарисувал пъстри сцени и герои, но този път рисунките му ни пренасят чак в Китай! „Китайски приказки“ (изд. „Миранда“) е най-новото издание, обогатяващо колекцията от книги на италианския художник Либико Марайа. Многобройните почитатели на художника у нас ще се радват да добавят изданието към домашните си библиотеки, тъй като макар и да се придържа към оригиналния вид на първото италианско издание, „Китайски приказки“ излиза за първи път на български език.

Добре дошли в приказния свят на големия илюстратор Либико Марайа! В книгата „Китайски приказки“ ще откриете невероятни истории, пълни с чудеса. Ще се срещнете с Хуан и Духът на гръмотевиците, ще преживеете чудното приключение на Лиу и ще имате честта да се запознаете с изящната принцеса Ален лотос. Заедно с тях ще се пренесете в един древен свят на легенди, духове и приключения. Приказките ще зарадват както децата, така и възрастните. Книгата е илюстрирана от неповторимия Либико Марайа и излиза за първи път в България по образец на първото италианско издание. Влезте отново във вълшебния свят на приказките, пресъздадени от най-добрите италиански майстори художници.

Всяко издание на Марайа само по себе си е библиотечно богатство, носещо носталгичен привкус и връщащо по-възрастните читатели обратно към детството. Но в случаите, когато книга на италианския художник излиза за първи път у нас, интересът е дори по-висок от обичайното. Именно такъв е случаят и с „Китайски приказки“. Когато човек разлиства ново издание на приказки, които е чел или слушал като дете, то спомените от отминалите години и първите впечатления несъмнено си казват думата. Но какво се случва, когато разгръщаме за първи път творба на същия автор или художник, достигнала до нас десетилетия по-късно? Дали сме способни да гледаме на нея отново с впечатлителни детски очи? Или пък я оценяваме по различен начин, с погледа на по-опитен и по-критичен възрастен, добил широка база за сравнение?

Какъвто и да е отговорът ви на този въпрос, едно е сигурно – ако сте сред почитателите на Марайа няма начин да останете разочаровани от „Китайски приказки“. Това е художник, който няма какво да доказва. Ако обичате стила и техниката му, то вече знаете какво да очаквате и очакванията ви ще бъдат напълно оправдани. Този пък изпод четката на известния италиански илюстратор излизат жерави и дракони, войни и принцеси, нежни лотуси и пъстри кимона… Забелязваме китайския фолклор и визуална култура представени през призмата на европейски художник – своеобразна среща на Изтока и Запада, която ще допадне на родните читатели. Колкото до самите истории, включени тук, не се и съмнявайте, че сюжетите, които са вдъхновили Марайа ще омагьосат и вас!

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b0/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s