От издателство „Робертино“ продължават да радват множащите се почитатели на творчеството на Хайди и Даниъл Хауърт. Дуото, отговорно за „Драконче на име Яйчице“, „Домът е там, където е сърцето“ и „Хлои и ловецът на комети“ се завръща с нова илюстрована приказка, наречена „Защо е все далече таткото на Малко Мече?“. Защо понякога родителите нямат време за своите деца? Къде отиват те, когато оставят своите мъничета сами или ги поверяват на грижите на друг? С помощта на тази история децата ще научат, че дори и разделите с родителите са провокирани от любов.

„Чудя се къде ли ходи всеки ден?“

Това е история за едно малко мече, което се чуди защо татко му всеки ден отива някъде, вместо да си играят заедно. Къде ли ходи и кое е по-важно от малкото мече? Вижте как Малко Мече ще последва татко си един цял ден и накрая ще разбере, че родителите трябва да ходят на работа. Но това не означава, че не обичат децата си. Точно обратното – именно любовта към децата им дава сили да се справят с работата.

„Татко Мечо стигна до един голям хълм, който беше толкова висок, че сякаш докосваше небето. Малко Мече едва не падна по гръб, докато се опитваше да види върха. Татко Мечо не спря нито за миг и продължи да изкачва стръмния хълм.“ – Из книгата

Малкото Мече е измъчвано едновременно от самота и любопитство. Къде отива Татко Мечо и защо отсъства така дълго и така често? Защо не взима Малкото Мече със себе си? Е, ние, родителите знаем – заетият Татко Мечо прави всичко единствено и само в името на своето Малко Мече, дори и отначало то да не забелязва това и да се чувства изоставено и пренебрегвано. Уви, да се обясни тази необходимост на децата съвсем не е лека работа. А Малкото Мече решава сам-само да разгадае загадката и ето, че един ден се измъква тайно от бърлогата и започва да се прокрадва по следите на Татко Мечо. Какво ли ще открие?

Да, все някой трябва да карети стръмните хълмове, да лови риба сред бързеите… Храната съвсем не идва сама в мечата бърлога. Но хайде, няма да разкриваме тайната докрай, нека читателите поемат на път заедно с Малкото Мече и сами открият отговорите. И да се надяваме, че те ще им помогнат да подхождат с повече търпение и разбиране към отсъствието на собствените си родители. А знанието, че не сме изоставени, а наложителните раздели тежат на всички ни също носи усещане за сигурност и известна утеха.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/zashto-e-vse-daleche-tatkoto-na-malko-meche

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s