Издателство „Робертино” продължава да запознава тепърва прохождащите читатели с приключенията на прословутия детектив Шерлок Холмс. „Пъстрата лента” е най-новото попълнение в илюстрованата поредица на Стефани Баудет, адаптиращи обичаната криминална класика на Сър Артър Конан Дойл за съвременните деца. Хумористичните илюстрации на Арианна Белучи отново разведряват иначе мрачната викторианска атмосфера, а съобразеният с възрастовата аудитория текст е допълнен от любопитни факти за епохата, през която се развива интригуващото действие.

С голяма скръб съобщаваме за СМЪРТТА на госпожица Джулия Стоунър от Стоук Морън. Причината за смъртта ѝ остава НЕИЗВЕСТНА. Появяват се отново загадъчните шумове, дочути за последно около на смъртта на Джулия. Нейната сестра – Хелън, предусеща, че е въпрос на време да пострада и тя по същия съдбоносен начин. Разиграва се мрачен сюжет и единственият начин да бъде заловен престъпника, е да влезем в смъртоносния капан, заложен от него.

Една невинна дама е била убита, а нейната сестра близначка се страхува за живота си, вярвайки че скоро ще бъде застигната от същата жестока участ. Само нашите стари познайници Холмс и Уотсън могат да разнищят обстоятелствата около убийството и да предотвратят трагедията да се повтори. Но дори и за великия детектив случаят представлява истинско предизвикателство. Планът е рискован, а изходът – несигурен… Дали хладнокръвието, наблюдателността и логиката и този път ще помогнат на Холмс да надделее над злото?

В наши дни е трудно да възпитаме у децата любов към класиката, но една такава адаптирана, развлекателна поредица за по-млади, все още прохождащи читатели спокойно може да събуди любопитство към оригиналите и да послужи като стъпало към по-сериозни четива. Стефани Баудет и Ариана Белучи се справят завидно в пренасянето на Артър Конан Дойл към формата на съвременните илюстровани романи за подрастващи, оставайки верни на оригинала, но и съобразяващи се с нуждите и вкуса на днешните хлапета.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/sherlok-holms-pastrata-lenta

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s