Настава време вашето мъниче да се раздели с памперсите, но преходът към гърнето се оказва предизвикателство? Искате да пробвате да окуражите детенцето по някакъв начин? Може би с детска книжка? Е, ето едно родно предложение точно по темата. „Мими и гърнето” (изд. „Робертино”) на Виктория Крумова може и да не предлага кой знае каква драма и интрига, но затова пък възхвалява постиженията на всички „пораснали” и „големи” деца, оставили пелените зад гърба си. Я да видим сега дали това ще помогне и вашите ненагледни мъници да последват светлия им пример!

Запознайте се с малката Мими, която решава, че няма нужда от пелени! Книжката е създадена, за да помогне на родителите в прехода от пелени към гърне по интересен и забавен начин с помощта на Мими. Всяко дете се развива с негов темп. Когато е готово да бъде без пелени, то дава сигнал за това и преходът става бързо и приятно. Важно е да се съобразим с вътрешния ритъм на детето си. Книгата е подходяща за деца от 1+ години.

Ако наближава момент вкъщи да кажете „Сбогом на пелените!”, но все още нещо не достига за да се престрашите и смятате, че книжка по темата би помогнала, то „Мими и гърнето” е за вас. В продължение на 16 страници децата ще проследят дневната рутина на малката Мими, която ще се опита всячески да ги убеди колко е страхотно да не си вършиш работата в гащите, а на гърнето.

„Мими много обича своето гърне. Когато й се пишка или ака, тя сваля своите гащички и винаги сяда на него.”

Противно на темата Виктория Крумова се е въздържала от тоалетен хумор и се е постарала да подходи с нужната деликатност. Илюстрациите са приятни и слънчеви, но критиката към тях е, че изражението на Мими си остава непроменено на повечето рисунки, което ги кара да изглеждат леко статични.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/mimi-i-garneto-sbogom-na-pelenite

„Мими и гърнето” във Фейсбук: https://www.facebook.com/mimiigyrneto/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s