Без значение дали началото на учебната година е повод за радост в семейството или пък вашите ученици посрещат първия учебен ден с провесен нос, от изд. „Рибка” ни предлагат комплект СТАРТ КОМПЛЕКТ ЗА ПЪРВИ КЛАС, с който всичко ще бъде много по-пъстро и вълнуващо!

Само побързайте, защото нищо чудно освен първолаците, нищо чудно към луксозната подаръчна кутия да се присламчат и всички почитатели на художничката и татуист Петя Евлогиева (която наскоро откри и първата си самостоятелна изложба в София. Именно нейните илюстрации красят както многобройните тетрадки, програмите, етикетите и календара, както и двете специални приложения, които обират точките, а именно – наръчника за първокласници и албума за училищни спомени.

И щом ще го удрямен а спомени… Спомням си времето, в което всички тетрадки бяха с кажи-речи еднакви прозаични корици с простият надпис „Тетрадка”, а полетата вътре трябваше да си ги чертаем с линийка. Първите пъстри, шарени тетрадки с анимационни герои, които се появиха в първата половина на 90-те си бяха истински хит и дори бяха способни да предизвикат завист сред съучениците. Най-красивите от тях традиционно се пазеха за лексикони, или пък в тях изобщо не се пишеше, защото нито един учебен предмет не бе достоен за тяхната лъскава, гланцирана хубост.

Ситуацията днес е напълно друга. Влезте в която и да е книжарница, или пък в кварталния супермаркет в началото на септември и ще бъдете бомбардирани от шарено многообразие, което май вече не е способно да шашне нито едно дете. Ако търсите нещо стилно, пипнато, създадено с любов, пък и родно на всичкото отгоре, то ще го откриете в тази кутия – Старт комплектът за първи клас на изд. „Рибка”.

Най-после истински, прекрасно илюстриран комплект за първи клас: с пъстроцветни тетрадки и други пособия в красива кутия с магнитно затваряне, която ще събере спомените на първокласника от първата година в училище! Всички илюстрации са нашата любима Петя Евлогиева (Не се сърди, жабчеРусалски игриАнгелчета за заспиване). Нарисувани са специално за този проект, в България няма ученически пособия с толкова пъстри и разнообразни илюстрации на български автор! 

А какво има в кутията?
– 10 тетрадки с големи квадрати (40 страници/20 листа)
– 10 тетрадки с тесни и широки редове (40 страници/20 листа)
– Албум за спомени от първи клас
– 20 етикети за подвързии/тетрадки/учебници
– Настолен календар-програма
– Наръчник на първокласника (етикет на поведение в училище)

Тематичните илюстрации на Петя са нещо, в което не само децата ще се влюбят от пръв поглед. Възрастните също едва ли ще са в състояние да им устоят. Вдъщност, хич не бих се изненадал ако някоя от рисунките скоро се окаже и увековечена като татуировка върху тялото на някой заклет почитател.

А колкото до гореспоменатата изложба… Побързайте! „Петте пътя на Петя“ може да бъде разгледана от 13 до 19 септември 2021 г. в експозиционното пространство на Триъгълна кула на Сердика (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16) и от 21 септември до 17 октомври в централната сграда на Музея на пл. „Бански“ 1.

Още за комплекта: https://ribka-publishing.bg/product/start-komplekt-za-parvi-klas

One thought on “СТАРТ КОМПЛЕКТ ЗА ПЪРВИ КЛАС от Петя Евлогиева и изд. „Рибка“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s