Кой е Ено Монд? Въпреки необичайното име, това е едно най-обикновено момче. От ония, които обичат бабините мекици, но не обичат да ходят сами в мазето и хич, ама хич не си падат по скуката. И тъкмо когато на Ено Монд му се струва, че ваканцията се очертава крайно безинтересна… изведнъж се оказва, че незнайно как е започнал да разбира езика на кучетата! А с кучетата от улица „Мишман“ човек няма как да скучае. Те са винаги готови да помогнат на приятел в беда, без значение дали е похитено четириного или пък хлапе, наплашено от таласъми. Къде се случва всичко това ли? В новата детска книга на Катерина Нейнска, „Ено Монд и кучетата от улица Мишман“ (изд. „Потайниче“).

Джуф, Джоф и Джеф са възпитани кучета, градски типчета, от улица „Мишман“. Ено Монд е на девет и също е от там. Първо той помага на тях, после те на него, накрая всички заедно на някого. Така се изгражда истинско приятелство! Открий какво са мяболите, кой е Котака и се срещни с едни вълшебни дървета. Впусни се в необичайни приключения, които които преливат едно в друго и придават магичност на познатата стара улица!

Това е втората детска книга на Катерина Нейнска след „Фен и Бибит в Приказната гора“, която беше номинирана за Националната награда „Бисерче вълшебно“ 2020. Катерина пише също и къси разкази с фантастични елементи, ще ги откриеш на личния ѝ уебсайт: www.katerinaneynska.com

„Ено Монд и кучетата от улица Мишман“ е една от онези истории, в които може да се случи буквално всичко, и въпреки че на пръв поглед на възрастния читател някои от събитията може да им се сторят хаотични или нелогични, всъщност всичко си е точно на мястото. Говорещи кучета, мъдри котараци с афинитет към ребърца и бира, злобни, експлодиращи таласъми, чиято основна страст е да смучат промишлени количества прясно мляко, междувременно използвайки цял куп нови сламки… Детският илюстрован роман на Катерина Нейнска носи смес от квартален чар и лятно безгрижие, примесени с небивали приключения и… отворен финал с обещание за още такива!

Книгата е изключително лека за четене, а илюстрациите на IVABLO плюс дизайна и художественото оформление на Виктория Стайкова я правят дори още по-приятна. Външният вид буди любопитство и създава очаквания, които текстът оправдава напълно – за едно по-различно и щуро четиво, което не робува на комерсиални тенденции и винаги е готово да кривне на където си иска. Ено Монд и чаровния кучешки квартет, който му прави компания са чудесно попълнение в каталога на изд. „Потайниче“, което винаги предлага по-различни творби със своя собствена индивидуалност и дава шанс на доста изгряващи родни автори.

Още за книгата: https://potayniche.com/shop/kids/%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b4-%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d1%88%d0%bc%d0%b0%d0%bd/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s