Познайте какво изпълзя? Втори том на трилогията „Битката на бръмбарите” на М. Г. Ленард! Ако сте имали удоволствието да прочетете „Момчето и бръмбарите”, то най-накрая настъпи моментът и за дългоочакваното продължение. Предстои ни нова среща със старите ни познайници, но… една фатална особа ще постави на изпитание героите и ще изправи читателите на нокти! Пригответе се да посрещнете нейно величество „Кралицата на бръмбарите” (изд. „Дуо Дизайн”).

Кой друг, ако не самата Лукреция Кътър еволюира в ново тяло и усилени сетива? Сякаш никога не е била толкова могъща. И достойна за КРАЛИЦА НА БРЪМБАРИТЕ. Но къде е Даркъс, скромният приятел на бръмбарите? Щом има замесени бръмбари, наблизо е. Тук е и не е сам. Има сговорна дружина от истински приятели като Вирджиния и Бертолд, всеки нарамил и опитомил по един бръмбар. А там, където има приятелство, скоро се появява и план за спасение…

Предстои съдбоносен сблъсък с коварна модна икона с пъклен план, чиито шпиони сноват навсякъде и дебнат нищо неподозиращите й жертви… Лукреция Картър е новата Крюела де Вил / Злобара де Мон. На квадрат! А и точките по многобройните й калинки със сигурност са повече от онези върху „101 далматинци”. Забравете също за Джаспър и Хорас. Хъмфри и Пикъринг излизат от затвора, готови да създават нови неприятности и… да осигурят така нужния на вихреното действие комедиен елемент. „Кралицата на бръмбарите” е отлично продължение по всички параграфи и никой фен на първата книга няма да остане разочарован от това шеметно ново приключение с участието на Даркъс, Вирджиния и Бертолд. Интригата този път е още по-голяма, тъй като приятелите изпитват съмнение дори в близките си, на които принципно се очаква човек да може да разчита. Шпиониращи калинки и семейна параноя? На триото ще му дойде нанагорно!

М. Г. Ленард е наистина умела писателка, която борави чудесно с думите и гради съспенс с всяка следваща страница. Не само това, но и чрез разказваческата си дарба тя ще накара читателите да погледнат на бръмбарите и всички останали пълзящи гадинки по един напълно нов начин. Нищо чудно да се изненадате как се е променило отношението ви към насекомите след прочита на романа. „Кралицата на бръмбарите” няма да ви позволи да я оставите, докато не стигнете до последната дума от последния ред на последната страница! И дори тогава ще питате за още. Кулминацията предстои…

Корицата и вътрешните илюстрации отново са дело на Карл Джеймс Монтфорд. Разнообразните декоративни бръмбари в началото на главите успяват по почти минималистичен начин да придадат толкова много допълнителна атмосфера на романа и да увеличат удоволствието от неговия прочит. А какво да кажем пък за по-големите илюстрации и особено за онези, които заемат цяла страница? Куп комплименти и… съжаление, че не са повече!

Още за книгите на „Дуо Дизайн”: https://www.duo-design.com/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s