„Пипи Дългото чорапче“ присъства в кажи-речи всички списъци с книги за лятно четене за децата от начален курс, но… знаете ли, че освен да четете за приключенията на най-силното момиче на света вече можете да се присъедините към нея за цял куп игри? „Пипи Дългото чорапче. Забавни истории и игри“ (изд. „Пан“) е сборно издание, в което Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова – Дългото чорапче ви е подготвила цял куп „Забавления за лятната ваканция“.

Искаш ли да разбереш какво става, когато в една книга се съчетаят любимите ти занимателни задачи и игри с истории за Пипи? Тук ще намериш лексикон за твоите приятели, лабиринти, викторини, судоку, картинки за оцветяване и нови комикси за неподражаемата Пипилота. Чети и играй с Пипи!

Луксозното издание с твърди корици съдържа от всичко по малко. Това си е един малък книжен празник за феновете на Пипи, които са зажаднели за нови преживявания в компанията на любимата си героиня. Книгата започва с няколко интересни предложения за летни занимания. Сред тях са пикник, пясъчен замък, колекция от мидички, изпращане на картички… и разбира се, специалността на Пипи – нещотърсачеството!

Следва лесикон за попълване – нещо, което днешните деца май са позабравили покрай споделянето на предпочитанията си с линкове и профили в социалните мрежи. Хей, изненада! Някой вече е попълнил първите страници на лексикона! Кой ли може да е това? Познахте – имате уникалната възможност да прочетете отговорите на самата Пипи. Но за наша изненада, този път правописът й не куца ни най-малко. Дали червенокосата собственичка на Вила Вилекула не се е отбивала по-често до училище заедно с Томи и Аника?

Следва викторина за познавачите на книгите за Пипи! Опитайте се да дадете верни отговори на въпросите и да докажете, че знаете всичко за героинята на Астрид Линдгрен. А за награда получавате илюстрованата история „Пипи в големия парк“ с илюстрации от Ингрид Ванг Нюман, преведена от Вера Ганчева. Пак от същата художничка са и включените в книгата оригинални комикси.

Пипи те кани и в кухнята! Готов ли си да изпробваш рецептите й за палачинкова торта и захарни гевречета? Или може би предпочиташ да се поровиш из бъркотията наоколо и да помогнеш на Пипи да преброи вещите си и да открие господин Нилсон? А ако вместо него откриеш комплект цветни моливи, не пропускай да оцветиш рисунките в края на книгата. Разходка с лодка и лутане из лабиринт са част от другите възможности.

Накрая те очаква списък, в който можеш да отбележиш всички забавни и вълнуващи неща, които си успял да свършиш това лято. Дали ще успееш да изпълниш всичко, което Пипи е запланувала за ваканцията?

Още за книгата: https://www.pan-bg.eu/knigi/pipi-dalgoto-chorapche-zabavni-istorii-i-igri-2128.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s