Ето я и най-новата книга от илюстрованата поредица за Емил от Льонеберя! Прословутият пакостник се завръща с цяла армия дървени човечета ни никой в Катхулт няма да има мира, особено горканата Лина! Героят на Астрид Линдгрен е любимец на поколения читатели у нас, но за първи път можем да се насладим на неговите патила заедно с цветните илюстрации на художника Бьорн Берг. „Емил и дървените човечета“ е третото заглавие в серията картинни книги на изд. „Пан“.

Емил обича да помага вкъщи, но понякога нещата се объркват. Първо, вместо мишката в капана му се хвана палецът на татко. След това, без да иска, нахлупи върху главата на баща си купата с варена кървавица, а после омаза лицето му с тестото за бухтите. Блоп! Емил отново бе наказан да стои в бараката и издялка стотното си дървено човече.

Емил е готов да докаже, че неговите бели са по-голямо бедствие и от мишки в кухнята. Неуморното момче не може да стои на едно място и въпреки добрите си намерения, неминуемо забърква нова каша. Той опитва да помогне на семейната котка Монса с лова на вредителите, но ето, че татковия палец попада в капана. За да се спаси от справедливия му гняв, Емил бива затворен от майка си в дърводелската барака, където компания му правят единствено „пушкътъ“ и „шапкътъ“. И разбира се, едно ножче за дялкане и сума ти цепеници. Е, няма да издаваме как продължава всичко, но едно е сигурно – за всички в Катхулт 28 юли ще е паметен ден!

Няма как да не се съгласите, че е далеч по-интересно да четем за щуротиите от детските години на Емил, вместо да разберем за делата му като достоен мъж и председател на общинския съвет. Но това си е едно добро напомняне, че и най-големите калпазани може рано или късно да изненадат вдигналите ръце от тях роднини и пропищелите съседи. 32 страници голям формат и още поне толкова красиви илюстрации в различни размери придружават духовитата история, която ще забавлява еднакво читатели от всички възрасти. В компанията на Емил от Льонеберя е просто невъзможно да се скучае! Изобщо… „Бог да мие на помущ с тува Мумче“.

Още за книгата: https://www.pan-bg.eu/knigi/emil-i-darvenite-chovecheta-2121.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s