Какво ще кажете за малко книжна свинщина? Не, не е това, което си мислите. Чисто и просто книгата е писана от прасе. Кой да предположи, че цели пет години след излизането на „Невероятният строго секретен дневник на Прасе“ от „Дуо Дизайн“ ще пуснат втората част на тази нагрухана със селскостопански хумор поредица? „Супер удивителните приключения на мен, Прасе“ заварва Прасе и Паток в нова компания и в една привидно добра обстановка. След като в края на предната книга те успяха да се отърват живи и здрави с помощта на откачения си план, сега нещата май се нареждат… Прасе се радва на едва ли не идиличен живот във фермата, а новите му стопани май не си падат по месните продукти. Но от това супер удивителни приключения не стават, тъй че е време всичко отново да се обърка, иначе прасешкият дневник би бил доста еднообразен и скучен!

О да, Прасе обича да пише и ето го отново тук с вълнуващи премеждия. Уж пише в таен дневник, а ние пак можем да го прочетем. Добре, че не е супер строго секретен. Иначе как ще разнищим случка подир случка в старата ферма с новите добрички стопани – г-н и г-жа Сандал, представяш ли си? Леле-мале, имаме и още една чудесна новина. Прасе има нова най-добра приятелка, Коте, и тя е толкова мила, че даже говори на прасешки! Щеше да е хубаво, ако можеше всички да сме приятели! И да, Прасе е тооолкова развълнувано, че едва смогва да пише. И ооолеле, тооолкова тъжно, че настъпва ТЪЖНОДЕН! И колко глупаво може да е едно Прррасенце-мрррасенце, ако Коте не е най-добър приятел, а зло хищно създание. Ти можеш ли да повярваш? Добре, че са тук старите приятели като умния Паток, удивителните Овци и Крава, която май не е тъжна, а само гладна. Ама щом си в беда, не ти стигат само приятелите, трябват ти супер огромни мозъци и удивителни сили, досущ като на бойните ПРИЗРАЧНИ ПЕТЛЕТА с КРИЛЕН КОМАНДИР! Колко вълнуващо, та на моменти чак удивително, дали е супер дневник или пък е само хрумване…

Ако сте чели първата книга, вече знаете какво да очаквате и от втората. Ако пък не само сте я чели, но дори сте я харесали, то новината за появата на „Супер удивителните приключения на мен, Прасе“ сигурно ви е зарадвала. Грух! В случай, че това е първият ви досег с прасешките писания, хвърлете едно око на ревюто ни за предната книга тук.

В най-общи линии, получаваме близо двеста страници илюстровани неразбории, поднесени с кошмарна граматика. Прасе толкова може, но като за прасе се справя направо възхитително. Ако споделяте ентусиазма му към вкусна помия или можете да се асоциирате със страха да не се превърнете в плънка за пай, то може би дори ще можете да се огледате в главния герой / автора на дневника.

Оформлението разчита на куп различни шрифтове, които придават повечко изразителност на иначе непретенциозния език. По наше скромно мнение Прасе се справя далеч по-добре като карикатурист, отколкото като писател. Явно рисуването на забавни картинки му се отдава чувствително по-лесно, отколкото спрежението на глаголите и използването на подходящите местоимения. Във всеки случай, Прасе заслужава комплименти за пунктуацията си. Както и за това, че отново успява да отърве кожата и да намери ново градивно приложение на газовете си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s