Някои родители обичат да слушат измишльотините на децата си. Други пък обичат дори и да си ги записват. А някои взимат тези фантазии, развиват ги и ги превръщат в книги. От тези редки автори е Мария Де Брабандере, която чува от своите деца за Магическата Луна и решава, че историята си струва да бъде разказана и да достигне и до други деца и родители. Пригответе се за пътешествие до една чудновата детска планета, на която няма невъзможни неща.

„Добре дошъл си на Магическата ни Луна.

Приключенията ти започват ей сега.

Щом пристъпиш този праг,

ще попаднеш в свят красив и драг

с цветове и багри най-чудесни.

Всичко ще се случва с песни.

Сладоледът е безплатен,

а вкусът му – чудно ароматен.

Смях и приключения игриви

чакат те с другари обичливи.“

Всички сме чували за Дядо Коледа, за Феята на зъбчетата и какви ли не още чудни истории, които правят детството по-пъстро и вълшебно. Но бяхте ли чували за Магическата Луна? Не е толкова лесно да се стигне до нея… Като за начало, трябва да знаете, че за възрастните е почти невъзможно да се озоват там, тъй като това е планета на децата, на която големите вече не са добре дошли откакто са доказали в миналото, че не може да им се има доверие. Така де, да сте чували някога деца да започнат истинска война или да причиняват злини на света? Такива поразии правят само големите! Затова сега те няма да се возят на чудно нощно такси до летището, няма да се качат на невиждан самолет, управляван от малки пилоти, няма да пътуват до Луната, да се спускат по пързалки и да скачат по батути…

О, не, бъдете сигурни, няма да издаваме повече. Магическата Луна е тайна! Който иска да разбере повече за нея, нека прочете книгата. Тя е единственият ви билет за това чудно място!

Стилът и илюстрациите на книгата напомнят на детските романи от миналото, в които авторите по-честичко си позволяват волности, оставяйки фантасмагориите да водят сюжета, вместо да се придържат към триактови схеми, ясни конфликти и др. „Магическата Луна” е шарена приказка за деца над 7 години.

Сайтът на книгата: https://www.themagicalmoon.uk/index.php

Магическата Луна във Фейсбук: https://www.facebook.com/themagicalmoonbook/

Мария Де Брабандере пише професионално от студентската скамейка на Филогическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“. Като журналист отразява новини и истории от сърцето на Европа и Близкия Изток. Като поет публикува образователна книга със стихотворения за деца за целите на Българското училище „Камбана“, което тя основава и ръководи в Абу Даби, Обединените Арабски Емирства. Като сценарист създава оригинални текстове и концепции за телевизионни предавания. Като майстор на словото ви представя романа за деца „Магическата Луна“, първата книга от серията „Никола & Лоурънс“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s