Ако не знаехме кой се крие зад текста и илюстрациите на тази детска книга, като нищо щяхме да решим, че тя е написана и нарисувана от някое талантливо и вдъхновено дете. Така по детски пъстра, спонтанна и искрена звучи „Малката мечтателка в бонбонения град” (изд. „Робертино”). Всъщност, тази рисувана история за приятелство и споделяне не е дело на дете, а на някой, който вече има две деца. Четем дебютната детска книга на Константина Живова, вече позната като телевизионен водещ, художник, писател, инфлуенсър, продуцент.

Това е книга за мечтите и приятелството. За изборите, които правим и силата, с която ги сбъдваме. Малката мечтателка ще ни отведе в един вкусен свят. Град пълен с бонбони. Кой ще срещне там и пред какви избори ще бъде изправена ще разбереш щом последваш нейната история. А за да се сбъдне и твоята мечта, просто научи нейната песен, песента на Малката мечтателка с големите плитки!

Малката мечтателка с двете плитки е образ, който се появява за първи път в картините на Константина Живова и тъй като намира отклик сред нейните почитатели, скоро рисуваното момиченце се превръща в героиня на приказка и се сдобива със своя собствена книга. Историята е семпла, а посланията пък са колкото разбираеми, толкова и универсални. И не, тук не става дума просто за това, че (очевидно!) приятелите са по-важни от бонбоните. Всъщност есенцията на цялата приказна история е събрана в нейното финално изречение:

„Мечтите са напълно сбъднати само когато има с кого да ги споделим.”

Самата приказка е като една сбъдната мечта. Книгата с е различава коренно от изпипаната детайлност и отработената визия, с която се характеризират творбите на световни писатели и илюстратори, достигащи и до българските читатели. Ето едно доказателство за това, че в наши дни понякога опитът, познаването на установените правила и гоненето на определени стандарти не са задължителни. Понякога е достатъчно да искаш, да опиташ и да си повярваш, без да се сравняваш с популярните на деня. „Малката мечтателка в бонбонения град” е по детски чаровна със своята прямота, невинност и сладка наивност.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/malkata-mechtatelka-konstantina-zhivova

За авторката:

Константина Живова е телевизионен водещ, художник, писател, инфлуенсър, продуцент и горда майка на две момичета. През 2015 година тя написва първия си любовен роман “Завинаги”, който успява да обиколи света. След това започва да рисува професионално под псевдонима INLY. Реализира три изложби и в колекцията ѝ вече има над триста нарисувани картини. Така се ражда и Малката мечтателка. Тя заживява свой живот в нейните творби и става любимка на много деца и техните майки. Любовта към писането и рисуването, вдъхновени от най-малките, въвежда Константина в света на детските книги. А историите на Малката мечтателка с големите плитки ще продължат с много нови приключения!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s