Димитър Цолов и изд. „Изток-Запад” са се погрижили феновете на родното фентъзи да не скучаят в горещините. Вторият том от поредицата „Хрониките на Чистника и Шепичката” е тук. Три нови истории с Рент и Блър, в които харизматичното дуо най-непретенциозно громи зли сили и читателски очаквания. Ако си падате по жанра меч и магия, то присъединете се към тези колеги на Конан за една добра доза безпардонно развлекателен pulp.

Един престъпен главатар, чиито усмивки никога не вещаят добро, а властта му се простира от най-опасните столични бордеи до кулоарите на императорския дворец. Един преследван от демоните на миналото си магьосник, с измамно младежки вид, но обладаващ могъщи способности. Един наемник, говорещ перфектно езика на стоманата и редовно надничащ в очите на Жетварката. Една низвергната принцеса от Севера, която им е достоен съперник по смелост и ум. Един разказ, една новела и един кратък роман, решени в най-добрите традиции на жанра „Меч и магия“

Наздраве за Пияния бард! Всичко добро, което вече сме казали за „Кървави песни”, важи с пълна сила и за „Песни за погибел и любов”. Кръв, алкохол и отвари ще се леят. Трите нови истории („Пресечни точки”, „Любовна отвара” и „Яростта на младенците”) са колкото оригинално, лично творчество, толкова и дълбок поклон към големите имена, утвърдили любими жанрови тропи и завещали култови герои, вдъхновили поколения.

Чистника и Шепичката също са култ, пък макар и доста по-скорошен и съвременен. Ако сте сред почитателите на Конан и неговите подгласници, то ще ви е крайно трудно да не симпатизирате искрено и на тия двамата! Чешити от класа, с една особена човещинка, която проблясва в подходящите моменти и ги кара да ви легнат на сърце. Ето го доказателството, че зрелището и екшъна са на второ място, а на първо са винаги персонажите. Иначе и от екшъна има в изобилие. Във втория свитък си има доволно много свити сърми! Да не си им на пътя на тия двамцата.

Дали ще прочетете новелите една след друга, на екс, или пък ще си ги пазите за специални случаи като скътана бутилка с нещо отлежало, ваша работа. Така или иначе удоволствието е гарантирано. Редакция от Елена Павлова, корица и илюстрации от Пепи Станимиров, та… нужно ли е изобщо да казвам нещо повече? Май да… Имам мерак да поема юздите на някое от приключенията, та, както обича да казва един колега, пускам тук една муха и я оставям да жужи – я, моля ви се, вземете да пуснете и някоя книга-игра с Рент и Блър, та съвсем да ми закапе носталгичен медец по сърцето, а?

Още за книгата: https://iztok-zapad.eu/pesni-za-lubov-i-pogibel

Откъс: https://iztok-zapad.eu/image/catalog/materials/pesni-za-pogibel-i-lubov.pdf

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s