Когато човек споделя впечатленията си от поредица като „Блексед”, рано или късно му свършват суперлативите. Чисто и просто творбите на сценариста Хуан Диас Каналес и художника Хуанхо Гуарнидо са едно от най-добрите произведения, което може да предложи съвременния комикс в световен мащаб. А ако сте се отбили към щанда на „Артлайн Студиос” на Пролетния базар на книгата, то може би вече сте се сдобили и с все още топлото родно издание на последния (но не за дълго!) пети том от тази знаменита серия! „Блексед: Амарило” скоро ще удари и книжарниците, но ние си знаем, че вече нямате търпение… Кой може да устои на черна пантера и жълт Кадилак?

Ах, атмосферата тук е толкова осезаема, че човек сякаш не чете комикса, а го вдишва! С пълни гърди при това. „Блексед: Амарило” е един по-лек и приключенски том, в който добре познатия ни детектив се отправя към дома с доброто намерение да се отдаде на заслужена почивка. Но вместо да си вдигне краката на масата, Джон Блексед отново се оказва до уши в неприятности… Но пък на човек му е адски приятно да следи как героят се справя с тях.

Стилни и мощни возила по черните пътища на южните щати. Неочаквани срещи с красиви жени, местни чудаци и подозрителна пасмина… То не са зловещи циркаджии, не са мнителни власти, буйни рокери… Изобщо – каквото ти душа иска. Романтични гледки и сочен сюжет, като и едното и другото е поднесено с невероятното майсторство, с което се характеризират албумите на Гуарнидо и Каналес.

Детайлите, персонажите, дизайна, внимателно уловения дух – автентична прелест лъха от всеки панел, нищо, че вместо хора, наоколо крачат антропоморфни животни. Няма какво да се лъжем, всеки том на Блексед е достатъчно красив, та да го добави човек в колекцията си, без значение на какъв език е. Но да можеш да си го четеш на български, при това в превод от Венелин Пройков – това си е вече върха! А от „Артлайн Студиос” обещават, че живот и здраве на есен всички ще четем заедно най-новия шести том на поредицата, който ще се появи и на български заедно със световната си премиера. Е, май това отговаря подобаващо на вечния въпрос „Как ще ги стигнем?” 😉

Още за поредицата: https://artline-store.net/category/27/bleksed.html

Световна премиера на 01.10.2021 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s