„Драконче на име Яйчице” и „Домът е там, където е сърцето” се оказаха напълно достатъчни за да превърнат своите създатели Хайди и Даниъл Хауърт в любимци на българските деца и техните родители. Коя е последната им книга, която излиза у нас с логото на изд. „Робертино”? „Хлои и ловецът на комети” е съвременна приказка с актуални послания, в която науката е заменила магията, а ключът към спасението се крие в детската вяра и упоритост.

Хлои не можеше да реши кое я дразнеше най-много. Дали това, че я принуждават да замине? А може би това, че наистина очакваха тя да изостави Д4? Или че макар да беше учен, не можеше да накара никой да се вслуша в плана ѝ? Какво да направите, когато възрастните не искат да ви чуят? Ами каквото правят учените! Разработвате план, постигате невъзможното, а после отивате и хващате комета!

Не подценявайте малките момиченца! Те са способни на велики дела. Особено ако решат да прескочат уроците по танци и посветят времето си на нещо, към което изпитват истинско влечение и жар. Като всяко друго дете, готово на всичко за домашния си любимец, и Хлои няма да позволи на никого и нищо да застане между нея и Д4! И с вяра в научните си познания и собствените си идеи, момиченцето ще се отправи на междузвездно пътешествие, посещавайки далечни планети и състезавайки се с опашати комети. А дали можете да отгатнете каква е целта на дръзкото пътуване? И дали смелия план на Хлои ще проработи?

Днес погледът на човечеството е отправен към звездите повече от всякога. Доста учени са убедени, че бъдещето за нашето оцеляване се крие отвъд пределите на родната ни планета. Изпращаме сонди, подготвяме мисии, говорим за тераформиране… Децата ни не са изолирани от този процес. Ето защо вероятно все по-често ще четем подобни нови приказки преди лягане – истории, в които фантастичното и научното вървят ръка за ръка, в които се говори за приятелство и приключения, но и за отговорност, екологични проблеми и др.

Както всяка друга книга на Хайди и Даниъл Хауърт, и тук историята е нежна и с щастлив край, а илюстрациите са изключително приветливи, симпатични и красиви, увличат малките читатели и ги карат да се връщат към „Хлои и ловецът на комети” отново и отново.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/hloi-i-lovecat-na-vseleni

One thought on “„Хлои и ловецът на комети” от Хайди и Даниъл Хауърт

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s