Италианската художничка и писателка Барбара Кантини е вече добре позната у нас. Нейната бледа малка зомби героиня Мортина, която вече се превърна в сензация по света, се радва на доста почитатели и сред родните читатели. Ако и вие сте сред нейните фенове, то сигурно ще ви зарадваме с новината за тази нова страховито-симпатична серия! „Пуфи и Брунхилде: Неочаквана игра на съдбата” (изд. „Робертино”) е чаровно четиво за всички възрасти, чиито омагьосващи илюстрации са пълни със закачливи детайли и зловещо-забавна атмосфера.

Пуфи е черно коте, по-точно почти черно, ако не броим белия връх на опашката. Когато то затвори очи и издиша, се случват чудеса. Въпреки свръхестествените му способности, то не може да си намери дом. Брунхилде е вещица. Тя се подготвя за най-важния момент в живота си — първия си полет, но ѝ липсва котка. Тя никога няма да може да лети без своя котка! Съдбата се намесва — Пуфи и Брунхилде се срещат и веднага си пасват като две парченца от пъзел. Заедно се подготвят за важното събитие, но след голямо объркване те се озовават в ситуация, която ще промени живота им по най-неочакван начин. Книга за вещици, която ще заплени младите читатели. Те не само ще се насладят на очарованието на доброто четиво, но и ще открият, че магията не е решение на всички проблеми: през повечето време човек всъщност се нуждае от добър приятел!

Няма начин – ако си падате по Мортина или пък поиредицата за Уини и Уилбър, със сигурност ще се влюбите и в Пуфи и Брунхилде! Лично мен подобни илюстровани книги винаги ми носят огромно удоволствие. Четат се бързо, но съдържат достатъчно забавни обрати и хитроумни препратки, че да разведрят забързания делник за отрицателно време. Не само това, ами и неусетно ме подмладяват с години и ме връщат във времето, когато съм се забавлявал с книги като „Вампирко” на Ангела Зомер-Боденбург или „Малката вещица”, „Малкият воден дух” и „Малкият призрак” на Отфрид Пройслер.

Но оставете ме мен, пробвайте да четете „Пуфи и Брунхилде: Неочаквана игра на съдбата” с децата! Нещо ми подсказва, че патилата на една малка вещичка изтърсак и пухкаво почти-черно коте не просто ще им допаднат, а направо след някой и друг прочит така ще ги ентусиазират, че ще ги накарат сами да потърсят метла, която да яхнат!

Барбара Кантини за пореден път се е справила отлично със стилизацията. Художничката превръща принципно мрачни и страховити места като призрачни къщи и злокобни лесове в атмосферични декори, които са по-скоро гъделичкащо-, отколкото настръхващо-страшни. Ако сте фенове на Тим Бъртън, мисля, че няма да останете разочаровани.

Горещо се надявам, че подобно на „Мортина” скоро „Пуфи и Брунхилде” също ще се превърне в поредица! Героите определено имат чар в изобилие и достатъчно потенциал за още много лудории.

Още за книгата: https://robertino.bg/product/pufi-i-brunhilde-neochakvana-igra-na-sadbata

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s