Трудно е човек да устои на книжките от серията за Марти на Жилбер Делае и Марсел Марлие. С красивите си илюстрации в пастелни тонове и позитивните, често безконфликтни истории, заглавията от поредицата представят детството на едно симпатично и дружелюбно малко момиче. Обвити в романтичен ореол, сюжетите са сякаш мил спомен от време на радост и хармония, когато откриваме света с любопитство, а всички премеждия завършват благополучно. Наскоро от изд. „Златното пате” излязоха още няколко преведени на български книжки за любимата Марти. Сега ще ви разкажем за тях!

Белгийската серия „Martine” е любима на малки и големи в много държави по света. Годишно от нея се продават над 1 млн. книжки, а общите ù продажби вече надхвърлят 100 милиона. Това прави книжките за Марти едни от най-продаваните книги въобще. Пък и няма как човек да не се влюби в нежните живи илюстрации, независимо от възрастта си. Радваме се да предоставим и на българските деца възможността най-после да се докоснат до красивия свят на малката Марти.

„Марти лети с балон” (https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1098 ) – Мечтали ли сте си да се носите високо в небето, волно като птица? А какво ще кажете да видите живописната Белгия от птичи поглед? Е, ако идеята ви допата, то тогава не пропускайте да се присъедините към Марти и нейното братче на това незабравимо пътешествие. Скачайте в коша и се дръжте здраво, балонът с горещ въздух вече се издига…!

„Марти обича конете” (https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1091) – Марти отсяда при роднини в провинцията, които се занимават с развъждане на коне. Момиченцето е удивено от грациозните животни с аристократична осанка. Радостта й е голяма, когато самата тя има възможност да поязди. Преживяването е незабравимо! Марти изглежда има талант на седлото, но… само талант няма да е достатъчен. Ще са нужни и много тренировки ако иска да усвои прескачането на препятствия и да бъде готова за задаващото се състезание!

„Марти мамина отмяна” (https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1090) – Родителите на Марти имат нужда от заслужена почивка и ето, че каката с трепет поема грижите за малкото си братче. Дали Марти е успяла да усвои всичко, което е нужно? Дали ще се справи с предизвикателството да бъде майчина отмяна? Задачите са доста – къпане, обличане, мляко в бутилка и какво ли не още… Но Марти не страни от задълженията!

Очаквайте скоро ревю за поредните три книжки от поредицата!

Още наши ревюта за книжките с Марти: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s