„Пътуване назад към ерата на древните гиганти” – това ни обещават немската писателка Каролин Кюнцел и италианският художник Франко Темпеста, създатели на „Детска енциклопедия: Светът на динозаврите” (изд. „Софт Прес”). Луксозната илюстрована книга за млади любопитковци и кандидат-палеонтолози разкрива тайните на праисторията с помощта на интересни истории, подплатени с факти и онагледени с карти, диаграми и цветни илюстрации.

Необикновена енциклопедия за динозаври, която съчетава множество факти, изумителни илюстрации и завладяваща история! „Светът на динозаврите“ пренася своите читатели в ерата на древните влечуги, за да им покаже не само как са изглеждали, а и как са живели. Да изживееш мигове от динозавърската ера така, сякаш се случват днес. Да видиш живота на древните влечуги през техните собствени очи и да участваш в разкопки на вкаменелости рамо до рамо със съвременните учени. Детската енциклопедия „Светът на динозаврите“ повежда читателите на пътешествие, в което научните факти оживяват чрез вълнуваща история и прекрасни илюстрации. Емоциите и новите знания се преплитат на страниците на енциклопедията и създават едно колкото магично, толкова и информативно читателско изживяване.

Историята отблизо

Край малката рекичка са се скупчили десетки динозаври. Суша е и стадото бърза да утоли жаждата си, преди и тази река да е пресъхнала. Но изведнъж започва да вали, нагоре по течението се надига огромна вълна и отнася животните. Милиони години по-късно учените откриват техните скелети. А днес две деца изживяват историята отблизо по време на училищна обиколка в мултимедийния динозавърски музей. Ина и Юлиан канят читателите да се присъединят към тях и да научат множество изчерпателни нови факти за древните влечуги и за Земята такава, каквато е била преди 200 милиона години.

Каролин Кюнцел вече е позната на родните читатели с образователни заглавия за подрастващи като „Моето звездно небе”, „Магическа книга за фокуси”, „Как функционира светът около нас?”. „Детска енциклопедия: Светът на динозаврите” отново е насочена към младата читателска аудитория и ще се хареса на всички почитатели на праисторическата (мега)фауна. За разлика от обичайните детски енциклопедии, тук информацията е предадена в хибридна форма – научните факти са преплетени с похвати, заети от художествена литература. В компанията на главните герои, съобразителните и любознателни Ина и Юлиян, децата се отправят на изпълнено с наблюдения и открития приключение. Това прави главите на книгата доста по-ангажиращи и леки за четене от обикновен урок по история.

Освен цветните илюстрации, представящи ни самите властелини на праисторическия свят, из книгата откриваме и диаграми на техните скелети, силуети в мащаб до човешки фигури, карти на сушата и океана преди появата на познатите ни днес континенти, хронология на различните периоди от мезозойската ера и др. Оригиналното италианско издание на „Детска енциклопедия: Светът на динозаврите” е от 2020 година, тъй че и информацията на страниците на книгата е свежа и актуална.

Още за книгата: https://www.soft-press.com/book/1451/

Откъс: https://www.soft-press.com/js/pdf/viewer.php?url=https%3A%2F%2Fwww.soft-press.com%2Fuploads%2Fproducts%2Fbook1451%2FPages+from+Dinozavri_web.pdf

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s