Ето, вече излезе и шестата книга от тяхната поредица за енергичната и изобретателна вещица Уини и нейният не винаги охотен спътник и домашен любимец Уилбър. Но има ли начин човек да се насити на шашавите илюстрации на Корки Пол и щурите истории на Валъри Томас? Едва ли! Дали е по-удобно да се лети на метла или пък на космическа ракета? Този път Уини е отправила взор към звездите и е твърдо решена да покори „последната граница”. Достатъчно е едно замахване на магическата й пръчка и задължителното „Абракадабра!” и ето, че всички ние се понасяме заедно с нея към… къде всъщност? Скоро ще разберем! Едно обаче е сигурно още преди предстартовото броене да е приключило – пътуването ще е смешно и незабравимо! Обличайте скафандрите и затегнете коланите, защото е време за „Уини и Уилбър: В космоса” (изд. „Timelines Store“).

Има ли идеална планета за пикник и как любимото ти занимание може да те изстреля на съвсем неочаквано място? Вещицата Уини и нейният черен котарак Уилбър този път се оказват във вихъра на космическо приключение. Веднъж, докато наблюдава необятното нощно небе, Уини предлага на Уилбър разходка в Космоса. Двамата се озовават на планета със зайци, способни да изгризат цялата им ракета. Уини обаче има оръжие и срещу космическите зайци и нейното решение за завръщане у дома е изненадващо и оригинално, както винаги.

Както винаги при Уини и Уилбър удоволствието започва още от форзаца на книгата, който отново е началото на своеобразна галерия от детски фен-арт! Обожавам рисунките на малките почитатели на поредицата, които са поместени във всяка от книгите. Корки Пол най-добре да внимава, защото малките художници съвсем скоро ще се превърнат в голяма конкуренция!

Заварваме вещицата Уини сред обичайния за дома й безпорядък, към който този път е добавен и масивен, окичен с какви ли не кокелца и джаджи телескоп. Гледката през неговите лещи вдъхновява Уини за пътешествие сред звездите и… речено-сторено! Островърхите кули на вещерския замък така или иначе вече приличат на насочени към нощното небе ракети, остава само да се изрече познатото заклинание. Уви, отправяйки се на космически пикник Уини и Уилбър дори не подозират, че ще попаднат на планета, на която собствената им ракета ще се окаже адски апетитна за местните обитатели.

Точно както при поредици като „Петсън и Финдъс”, голяма част от хумора тук е под формата на визуални гегове и остроумни детайли, пръснати къде ли не из илюстрациите. Излитащата ракета дърпа след себе си връзката с прането, скафандърът на котарака Уилбър има допълнителен „крачол” за опашката, а козината му стърчи от всички страни… С други думи, колко по-наблюдателни сте – толкова по-забавна ще е книгата за вас, а нищо чудно и да продължите да откривате дребни шеги с всеки следващ прочит.

Още за книгата: https://timelines.store/product/%D1%83%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%83%D0%B8%D0%BB%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%B0/

За поредицата:

Добрата вещица Уини живее с големия си черен котарак Уилбър. Във всяка книга от поредицата двамата се впускат във вълнуващи приключения, водени от фантазията на Уини и вълшебната ѝ пръчка. Изобретателната вещица намира оригинално решение за всяка трудна ситуация, а верният ѝ, но страхлив котарак я следва навсякъде. Богато илюстрираната поредица „Уини и Уилбър“ е забавна, увлекателна и разсмиваща. Можете да извикате заедно с Уини „Абракадабра!“ и да се включите в поредното пътешествие…

Валъри Томас е родена в Австралия и живее там през по-голямата част от живота си. Работила е като учителка. Нейно хоби е да пътува, но не с метла. Живяла е с голяма черна котка точно като Уилбър.

Корки Пол е роден в Хараре, Зимбабве през 1951 г. Изучава изящни изкуства в Художествената школа в Дърбан и кино анимация в CalArts. Започва кариерата си в рекламата, преди да стане носител на награда за детски книги. Редовно посещава училища, за да популяризира страстта си към рисуването.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s