Спомняте ли си поредицата „Страховитото в историята” и последвалите я „дъщерни” поредици „Страховитото в науката” и „Жестока математика”? Няма как да ги забравите, стига да сте имали досег с тях. Та това са едни от най-култовите книжни серии от моите (а ако сте ми връстници – и вашите!) ученически години. И като всяко страхотно нещо, беше само въпрос на време да се завърнат за ново поколение фенове… или пък за да може старото поколение да си позапълни колекцията 😉 Какъв по-добър начин да отпразнуваме хитовата серия от новите издания на „Егмонт България”? Всяка една от сериите „Страховитото в историята”, „Страховитото в науката” и „Жестока математика” вече се сдоби с по три книжки с ново оформление и илюстрации и днес ще ви разкажем за няколко от пременените заглавия! „Космос и слузести извънземни” и „Разярени животни” може и да ви звучат като заглавия на долнопробни филми на ужасите, но всъщност зад тях се  крие „наука, раздробена на малки частички”, представена от Ник Арнолд и Тони де Сол!

„Страховитото в науката” е своеобразен спиноф на „Страховитото в историята”, в който авторите на оригиналната поредица изместват фокуса от историческите факти с всевъзможните древни цивилизации и кървави конфликти към други сфери на познанието. Тематиката винаги е повече от ясна още от заглавието, но дори и да имате научна степен в дадената област вероятно няма да сте в състояние да предвидите всички любопитни факти, които книжките предлагат, а още по-малко пък – да си представите  щурият, забавен и запомнящ се начин, по който те са представени.

В чисто новото издание на КОСМОС И СЛУЗЕСТИ ИЗВЪНЗЕМНИ ще откриеш всичко онова, което учителите просто не искат да ти кажат. Например: защо Космосът кара вътрешностите ти да експлодират и на какво мирише Луната. Тази книга ще напълни главата ти със страхотни неземни факти, докато я четеш.

Както четем още в уводните думи на „Космос и слузести извънземни”, дори и учители и родители да ти кажат, че научнофантастичните ленти са пълна измишльотина, това, което не ти казват е, че „в действителност космическото пространство е по-страшно и от най-страшния фантастичен филм”! Освен със замайващи звезди, слисващи слънца и луди луни, вселената е пълна с какви ли не мистерии и немалко зловещи явления. За тях ще научите не само от веселяшкия текст и несериозно предадената съвсем сериозна информация, но и от купищата карикатури и комикси, които създателите на книгата са спретнали специално за младата аудитория.

Ще можете например да си купите планета втора ръка от Честния Боб или пък да се отправите на незабравима (и най-вероятно последна в живота ви!) ваканция на дестинации като хотел „Неутронна звезда” и хотел „Черна дупка”. В крайна сметка, не само ще разширите знанията си за Слънчевата система и отвъд, но и ще започнете да гледате на своята родна Земя под нов ъгъл. Планетата ни е наистина райско кътче, което не бива в никакъв случай да приемаме за даденост.

Още за книгата: https://egmontbulgaria.com/strahovitoto-i-zhestokata-matematika-156/kosmos-i-sluzesti-izvanzemni-novo-izdanie-p3804

В чисто новото издание на РАЗЯРЕНИ ЖИВОТНИ ще откриеш всичко онова, което учителите просто не искат да ти кажат. Например: кой учен е изял отровна змия за вечеря и къде можеш да откриеш дракон с лош дъх. Тази книга ще напълни главата ти с най-кошмарните факти за природата.

Знаете ли за как ви жестоки престъпления се издирва опасният престъпник червената пираня? Можете ли да откриете разликите между крокодила и алигатора? Смеете ли да се приближите до огромните човекоядни котки, обитаващи дивата Африка? Ако сте достатъчно смели (или пък безразсъдни), то не пропускайте да се присъединете към Уил Ди Бийст и Мики и се пригответе за околосветско пътешествие, по време на което могат да ви схрускат повече създания, отколкото можете да преброите на пръстите на двете си ръце… и крака. И като стана въпрос за пръсти, ако искате да си ги запазите в пълен комплект, то най-добре не хранете животните.

Мечки и вълци са способни на далеч по-страховити дела, от колкото тези, за които сте свикнали да слушате в приказките. Няма спасение нито по суша, нито по море, дебнат ви злокобни змии и свирепи акули. А накрая, ако все още не сте изгубили ума и дума, можете да си опитате силите срещу… теста за разярените животни!

Още за книгата: https://egmontbulgaria.com/strahovitoto-i-zhestokata-matematika-156/razjareni-zhivotni-novo-izdanie-p3802

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s