Съвършенство не се постига без борба! „Град на име Съвършенство” на Хелена Дъган се оказа зловещо забавен и параноично приключенски младежки роман, който ни остави жадни за още. Задължителното продължение „Неприятности в Съвършенство” затвърди впечатленията от оригинала – съвършенството винаги върви ръка за ръка с доза страх и съспенс. Ето, че е време за кулминацията на трилогията! Предстои ни напрегнато книжно забавление с „Битката за Съвършенство” (изд. „Orange books”). А на Вайълет и Момче им предстои да се изправят срещу армия от зомбита и нейния зловещ кукловод!

В някогашно Съвършенство всичко е спокойно, докато Вайълет не получава странна бележка и междувременно забелязва Том да души наоколо. Когато Вайълет и Момче тръгват по петите на Том, се натъкват на още повече неприятности. Огромна армия от зомбита е напът да превземе Град. Ще успеят ли Вайълет и Момче да спасят себе си и приятелите си? Въпросът е на живот и смърт!

„Битката за Съвършенство” е съвършеният финал! Третата част на поредицата следва сюжетната структура на предните две книги, но я изпълва с изненадващо, ново съдържание и хвърля читателите във вихър от събития и опасности, превежда ги за ръка през истински тийн трилър, преди най-накрая да се сбогува с тях… А сбогуването е сладко-горчиво, емоционално и трогателно. Хелена Дъган не крие привързаността си към героите, но като всеки любящ и разумен родител е готова да ги остави да пораснат, когато моментът настъпи.

Както си му е редът, заключителната история е пълна с равни дози динамика и сърдечност, чудесна химия между героите и куп страховити ситуации, в които взаимоотношенията им хем да блеснат, хем да бъдат поставени на изпитание. Истински кеф е да четеш всяка сцена с Вайълет, която и този път се проявява като опърничава, оправна и отракана героиня. Но истината е, че в „Град на име Съвършенство” Хелена Дъган е отделила подобаващо внимание не само на Вайълет и Момче, които са в центъра на всичко, но и на всеки от второстепенните персонажи, елегантно завършвайки техните мини-сюжетни линии.

В крайна сметка, налитащите зомбита и всякакви други свръхестествени страхотии може и да привличат внимание, но със сигурност не са достатъчни, за да го задържат. Това, което носи цялата трилогия са сърцатите герои, тяхното приятелство и тяхното развитие. Хелена Дъган се е справила чудесно с ярките характери и тяхното приятелство, а именно това разпръсква всеки път надвисналия мрак. „Град на име Съвършенство” е книга, която не исках да свършва!

Още за книгата: https://www.orangecenter.bg/bitkata-za-savarshenstvo.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s