След като Ви превставихме „20 невероятни момичета, които промениха света” и „20 невероятни момчета, които промениха света” на , идва ред и на третия том биографични истории за деца. Световни гении, философи и писатели, изобретатели и учени, музиканти, архитекти и велики лидери делят 90-те богато илюстровани страници на това луксозно издание с твърди корици.  Това са „20 гениални личности, които промениха света”.

Знаехме какво да очакваме от тази книга и бяхме сигурни, че ще ни хареса. Като начало, самото заглавие е доволно обяснително, пък и това е вече третата книга от поредицата. На всичкото отгоре подобни биографични книги са доста на мода в момента, както в световното, така и в родното книгоиздаване. Радваме се на своеобразна вълна от адаптирани за деца биографии на известни и не чак толкова известни личности, оставили своята следа в една или друга сфера на живота. Но все пак, кои са тези „20 гениални личности, които промениха света”?

– Леонардо да Винчи

– Алберт Айнщайн

– Аристотел

– Уилям Шекспир

– Габриел Гарсия Маркес

– Архимед

– Галилео Галилей

– Луи Пастьор

– Зигмунд Фройд

– Лиза Майтнер

– Рита Леви-Монталчини

– Алън Тюринг

– Катрин Джонсън

– Розалинд Франклин

– Стивън Хокинг

– Бил Гейтс

– Лудвиг ван Бетховен

– Антони Гауди

– Елизабет І

– Екатерина Велика

Точно както и предишните томове на поредицата, „20 гениални личности, които промениха света” отделя по четири страници на всяка от личностите, от които две страници са текст, а останалите две са пищни цветни илюстрации, дело на талантливите художници, работили над книгата. Фактите и биографичните истории са драматизирани под формата на увлекателни разкази от гледна точка на самите гении. По този начин децата разтворили книгата ще имат възможността да научат най-интересното „лично” от самите гении от световната история. Езикът е достъпен и разбираем, без да е елементарен и да подценява читателите. Портретите са приветливи, красиво нарисувани и симпатично стилизирани.

За финал имаме познатата и полезна хронологична подредба върху Линията на времето, както и страничка, посветена на авторите и илюстраторите на книгата. Точно както подбраните за съдържанието личности, творците трудили се над изданието също не са случайни. Италианският екип, който е отговорен за третия том от поредицата може и да не се състои от световноизвестни писатели и художници, но все пак всеки един член е истински талант и заедно са успели да сътворят една страхотна и запомняща се книга. „20 гениални личности, които промениха света” е повече от добър начин за децата да разширят общата си култура и да се вдъхновят за велики дела.

Още за книгата: https://www.pan-bg.eu/knigi/20-genialni-lichnosti-koito-promeniha-sveta-2051.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s