Момчето нинджа Нелсън Кейн се завръща в третата книга от забавната илюстрована поредица на Ан Доу и изд. „Кръг”. Градчето Дък Крийк все още е цел на загадъчния злодей с хеликоптера и единственото препятствие за коварните му планове е последният нинджа на света. Но както винаги на Нелсън му се налага да балансира героичните си изяви с живота на обикновено хлапе и ученик. Нещата се усложняват допълнително, когато в училище се задава спортен празник. Вярно, че Нелсън никога не е бил от най-атлетичните, но все пак неотдавна се сдоби с невероятни нинджа сили, нали? Празникът не би трябвало да е проблем, но… всичко се обърква заради една неочаквана „Размяна на сили!”.

Нелсън Кейн е последният нинджа на света и съдбата му е да защитава хората от силите на злото! Нелсън е изправен пред голямото изпитание да запази нинджа силите си в тайна по време на училищния спортен празник! Задачата е сложна, а цената е висока – нито един спечелен медал и гарантирано последно място във всяко състезание. Да не говорим, че нещо в лабораторията на баба му се обърква и… двамата си разменят уменията! Тогава как ще спасят град Дък Крийк от надвисналата опасност?

Третата книжка от поредицата „Момчето нинджа” май ще се окаже най-забавната до момента. Всички си падаме по хвърчащи реактивни раници и гигантски роботи, но това го има и другаде. Виж, хлапе, което да размени невероятните си сили със собствената си баба, това вече не се вижда всеки ден. А бабата на Нелсън е „душата на компанията” още от самото начало, с щурите си хрумки, откачената лаборатория и всичко останало. Представете си сега тази неуморима старица, която придобива уменията на нинджа войн и вече може да се премята наоколо и да раздава тупаници.

Не по-малко интересно е да видим и самия „сбабичосан” Нелсън. Колко често децата се съпоставят с бабите и дядовците си? Колко често си представят какво е да не те държат краката, да се уморяваш бързо и да копнееш за спокойствие и чаша горещ чай? Май… не особено често.

„Размяна на сили!” е приятно продължение на тази лека, почти комиксова книжна поредица, чиито колоритни герои се вихрят из вече шест книжки. Радваме се, че българските преводи (дело на литературния нинджа Юлия Спиридонова – Юлка) преполовиха поредицата така бързо! Глътнахме ги по-бързо, от колкото братовчедът гълта парче торта!

Още за книгата: https://kryg.eu/produkt/momcheto-ninja3/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s