Искате ли да бъдете герои като едновременно с това развивате разнообразни умения, придобивате знания и прекарвате време сред природата? Искате ли да преживеете куп приключения, да опознаете нови комикс герои и… самите себе си? Тогава напред, смели авантюристи! Грабвайте приключенския дневник „Мисия Герой”, разработен от Лета Панайотова и Теодор Василев и илюстриран от Мила Янева-Табакова и се пригответе за позитивни емоции. Зад проекта стоят ентусиастите от „Народно Читалище Бъдеще сега 2006“ – неправителствена организация, работеща в областта на културата и образованието, лауреат на Гражданската награда на ЕП за 2015 г. Ето едно свежо, градивно и интригуващо издание, което май все още не се намира по книжарниците, но… за желаещите винаги ще се намери начин да си го набавят!

Първоначално това издание ни хвана вниманието (и най-вече окото!) с оригиналните илюстрации и комикс сегменти от Мила Янева-Табакова. Добре позната на деца, родители и ценители с работата си по книги от поредицата „Детски шедьоври от велики писатели” на изд. „Лист” („Щастливия принц” от Оскар Уайлд, „Земното кълбо се върти” от Гъртруд Стайн, „Морис, или къщичката на рибаря” от Мери Шели), както и с илюстрациите на новото издание на „Пук!” на Валери Петров (изд. „Колибри”), Мила Янева-Табакова успява винаги да допринесе неимоверно за красивия вид на всяка история. Черно-бялата стилизация в „Мисия Герой” не пада по-долу и комиксите съвсем не страдат от липсата на цвят, въпреки че са насочени към младата аудитория. Страхотно е, че децата, които се сдобият с книгата ще имат възможност да се докоснат до една по-лична и артистична естетика, в ярък контраст с комерсиалните супергеройски комикси, които за много читатели са първата асоциация с деветото изкуство.

Но… При все прекрасния дизайн и оформление, дневникът предлага много повече от разкази в картинки! Нека разберем повече от самите създатели.

Какво представлява “МИСИЯ ГЕРОЙ”?

Дневникът “МИСИЯ ГЕРОЙ” разработихме специално за подрастващите откриватели, приключенци и герои! Повече от 70 страници интерактивен дневник с комикс история за четене с модерни оригинални илюстрации. Дневникът е организиран, като приключение с игри и предизвикателства за попълване с привкус на книга-игра. История, в която детето влиза като главен герой и бива напътствано от готините Кредо и Кая в изпълнението на геройски мисии. Преживяване, създадено от опитни преподаватели, което предлага на детето процес на себеоткриване, свързване със себе си и останалите, развиване на любознателността и критичното мислене, близост до природата и естествените начини на учене и развитие. Дневникът те развива според 8 черти на характера, според международните образователни стандарти на UNESCO. Приключение, в което детето може да се впусне самостоятелно, с приятели, а защо не и със семейството си. Възможност за развитие на инициативност, осъзнатост за заобикалящия ни свят и смелост да го правим по-добър, както и низ от реални действия, които ни превръщат в герои на днешния ден. Намигване към старите лексикони, които обичахме да попълваме!

За кого е подходящ дневника “МИСИЯ ГЕРОЙ”?

Тази версия на дневника е разработена за деца между 9 и 14 години, но може да бъде използвана с по-млади приключенци в отбор с родители или помощници.

За приключенци, които имат нужда от поле за изява извън виртуалния свят.

Чудесен подарък, ако смятате, че да подариш преживяване и емоция е най-хубавото! Очаквайте съвсем скоро и втория ни дневник МИСИЯ ГЕРОЙ, който е адаптиран специално за по-малките между 8-10.

Къде и как можем да се сдобием с дневника „МИСИЯ ГЕРОЙ”?

Можете да се сдобиете с книжка след предварителна уговорка с нас на телефон: 0887558476 или лично съобщение на Фейсбук страницата ни – https://www.facebook.com/nc.future.now.2006/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s