Ето, че достигнахме и до една от перлите на Библиотека „Аз съм българче“ на изд. „Парнас” – детската илюстрована енциклопедия по родинознание „Обичам България”. Няма значение дали имате нужда от учебно помагало или увлекателен разказ за родните забележителности, дали искате да съберете добри идеи за туристически маршрут или да научите повече за народните традиции и обичаи –  „Обичам България” има да предложи наистина много. С богат набор от фотографии и цветни илюстрации, книгата е оформена като своеобразно пътешествие из родината и съдържа множество любопитни факти и тематични текстове.

„Обичам България” ще запознае младите читатели както с природните красоти, така и с културно-историческото богатство на нашия роден край. Дали са дело на самата природа или пък са част от завещанието на нашите предци, България е изпълнена с най-различни забележителности и доста от тях са намерили място в тази книга, тъй че енциклопедията спокойно може да изпълнява и функция на всеобхватен (пък макар и адаптиран за деца) туристически пътеводител.

Река Дунав и Черно море, нашите планини, долини и низини, минералните извори и древните селища по земите ни и какво ли не още ще откриете тук. Но може би най-интересни ще ви се сторят финалните страници, в които ще откриете информация по любопитни теми като българските манастири, обектите на ЮНЕСКО на територията на България, както и древните български съкровища. Но под думата „съкровища” не разбирайте само майсторски изработени антични артефакти. Освен изящните златни съкровища, имаме и множество културни такива – българските обичаи, обреди и традиции, занаятчийството и народното изкуство.

Последните десетина страници пък са отредени на раздела „Христоматия по родолюбие – Златни страници за Родината от български писатели”. Тук ще откриете вдъхновени от България произведения на класици като Иван Вазов и П.Р. Славейков.

Още за книгата: https://parnas.bg/obicham-bulgaria

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s