„Майчина милувка – стихове за майката и майчината обич” – в тази книжка са събрани едни от най-хубавите детски стихотворения, посветени на майчината любов и на любовта на детето към майката. Тази илюстрована стихосбирка на изд. „Парнас” съдържа класики от Ран Босилек, Иван Вазов, Чичо Стоян, Дора Габе, Валери Петров, Калина Малина, Леда Милева, Асен Босев, Георги Струмски и др., но не са пропуснати и съвременни автори като Петя Александрова. „Майчина милувка” е малко, но изпълнено с много топлина и обич допълнение към всяка домашна библиотека.

На всяка страница откриваме ново стихотворение и прилежащата към него илюстрация на художника Огнян Балканджиев. Всъщност, вътрешния вид на книгата контрастира доста с корицата, която пък е дело на Мирела Игнатова – Маша. А прекрасния подбор на стихотворенията е направен от Пламен Абаджиев.

В едва 24 страници, „Майчина милувка” е събрала едни от най-нежните рими, посветени на майката. Книгата е на цената на луксозна поздравителна картичка и би била прекрасен подарък за осми март, но още по-прекрасен подарък би било ако малките читатели научат наизуст няколко от стихотворенията вътре и ги издекламират на мама за празника. „Майчина милувка” може да бъде разгледана и онлайн на сайта на изд. „Парнас”: https://parnas.bg/maychina-miluvka

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s