Трудно е да се каже къде Никола Райков постига по-голям успех – дали с книжните патила на Малкото Таласъмче и Добросъците от небезизвестните (и награждавани) приказки-игри или пък с последвалите ги настолни приключения. При хибридната „Приказка от два свята” книга и игрално поле бяха обединени в неделимо цяло, а Никола Райков пък обедини сили с художничката Мая Бочева и… останалото е история. На „Книжни Криле” вече имаме хубава традиция – всеки декември представяме на блога нова игра от дуото, при която любимите герои от книгите на Никола Райков вече се разхождат гордо по пищно илюстрирани игрални полета. И този декември няма да направим изключение! Ако си мислите, че след „Таласъмски истории” и „Добросъците: Невидим свят” вече сте видели всичко, то само почакайте. Таласъмската одисея става още по-разнообразна, забавна и интересна с помощта на това ново разширение. Играта се променя с „Телепорти и отвари”.

Добре дошъл отново в света на „Таласъмски истории“!Свят, който е същият, но съвсем различен! Приказна магия е променила всичко от последния път, когато беше тук. Древни телепорти оживяват в дълбините на Тъмната пещера и дебрите на Омагьосаната гора. Магически билки растат по бреговете на Дълбоката река, а вълшебни птици-разносвачи се реят по върховете на Голямата планина. Готов ли си за нови приключения?

Внимание: „Телепорти и отвари“ е разширение към настолната игра „Таласъмски истории“. За да го играете, ви е необходима и базовата игра.

„Таласъмски истории” е едно от любимите семейни забавления у дома. Стигнахме дори до момента, в който май вече не се налага изобщо да четем картите с таласъмски случки, тъй като всички са ги научили наизуст и ги разпознават моментално по картинката. Е, я познайте какво? Навият „експанжън” съдържа още 20 нови случки, в които вашите таласъмчета ще се сблъскат с нови невероятни ситуации, ще се запознаят с нови герои и… ще се срещнат отново с някои познати такива (три пъти ура за Драконката!).

Таласъмската галерия също се е обогатила – имаме цели четири нови геройчета, които да добавим към наличните от оригиналната игра „Таласъмски истории”. Сега можете не само да се разнообразите, но и да играете с още повече приятели! Бомбилко, Късметунчо, Вихрушанка и Хухавелка са чаровните нови попълнения в таласъмската банда. Разбира се, и те идват с прилежащите карти, пионки и зарчета, имат си свой собствен характер и индивидуалност, както и специфични умения.

Но новостите тепърва предстоят! Ако винаги сте искали да си имате собствена сова като Хари Потър, то мечтата ви е на път да се сбъдне. Този път всяко таласъмче има право на своя птица-разносвач. Осем прелестни пернати създания ще бъдат спътници на вашите таласъмчета и с тяхна помощ ще можете не само да получавате сутрешната си поща (ОК, шегичка!), но и да разменяте предмети с останалите играчи, пък дори и те да се намират на срещуположни краища на картата. Картите с птиците-разносвачи са особено красиви и веднага грабват въображението на малките играчи. А като стана дума за предметите – и те не са забравени. Имаме цяло ново тесте с изненади, които могат да влязат в снаряжението на героите и да им помогнат по пътя.

А когато добавите към всичко казано до тук и самите отвари и телепорти, дали името на разширението, ей тогава вече „Таласъмски истории” се променя почти до неузнаваемост! То не са билки, то не е варене на вълшебни течности, отключване на магически портали… Но хайде, нека да не издаваме всичко. Играйте, забавлявайте се и изследвайте новостите наволя. (И не се бойте, няма да се изгубите, тъй като старите правила са си все още валидни.) А сега да видим кой ще успее да активира първи ГОЛЕМИЯ телепорт!

Никола Райков и Мая Бочева за пореден път са свършили страхотна работа. Както и преди, всички приложения към играта са от високо качество и в чудесна опаковка. Разширението прекрасно допълва и без това страхотната „Таласъмски истории”, тъй че ако вече сте я „скъсали от игране”, наистина е време да видите колко много потенциал за нови забавления отключва допълнителната кутия „Телепорти и отвари”.

Още за играта: https://prikazka-igra.com/gamebox3.html

Реклама

One thought on “„Телепорти и отвари” – разширение към семейната настолна игра „Таласъмски истории” от Никола Райков

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s