Трогателната римувана поредица „Моето семейство“ на изд. „Софт прес“ започна с книжки, посветени на баба и дядо, продължи с още две за братчето и сестричето… Нямаше как скоро Любомир Николов и художничката Полона Ловшин да не обединят творчески усилия и в името на родителите! „Мама“ и „Татко“ са книжките, без които тази нежната колекция просто не би могла да бъде пълна.

Мама – първата дума на света, най-хубавата дума на света. Мама! Тази кратичка дума побира света. Мама събужда усмивки и дарява нежност, гони мрака и вдъхва надежда, зарежда със знания и подкрепя със сила. Мама означава обич. Мама е нежната вълшебница, която сбъдва всички детски мечти.

Татко е като добър великан, от чиито рамене се вижда светът. Той умее да измисля различни луди игри и да сбъдва всички детски мечти. Той умее да майстори най-чудните ракети, има отговор на всеки въпрос и от раменете му докосваш небето. Татко е най-могъщият вълшебник, най-голямата опора и най-добрият учител за всяко дете.

Любомир Николов отново е запретнал ръкави, събирайки съкровени мигове и топли думи, за да даде израз на обичта, радостта и взаимността в семейството. В тези книжки няма място за мрачни дни, за тъжни моменти… Това е една идилична картина на семейните взаимоотношения – такива, каквито трябва да са те в детските очи. В ранните години татко е герой, а мама е фея и на всички ни се иска тази магическа закрила никога да не ни изоставя. Благодарение на тези книжки децата ще могат да я съхранят за по-дълго, а възрастните да си я припомнят с носталгична усмивка.

Илюстрациите на Полона Ловшин са пъстри картини на слънце и смях, дали отражение на безгрижното, щастливо детство, което мама и татко се стремят да подсигурят на децата си. Рисунките, изпълнени с цветя, балони, играчки и други символи на детските дни са пълни с невинност, която ни се иска да успеем да съхраним завинаги.

Ако вече сте се влюбили предишните заглавия от поредицата „Моето семейство“, то не се съмнявайте и за миг – тези две книжки също няма да ви разочароват. „Мама“ и „Татко“ ще докоснат сърцето ви.

Сладкодумният Любомир Николов е сътворил чудни стихчета за обичта между родители и деца, а изумителните илюстрации на Полина Ловшин открехват вратата към щастливото детство. Сладкодумният Любомир Николов е сътворил чудни стихчета, а изумителните илюстрации на Полона Ловшин открехват вратата към щастливото детство.

Още за книжките:

https://www.soft-press.com/book/1414/

https://www.soft-press.com/book/1413/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s