Отново е октомври, сезонът на вещиците и черните котки е тук. А какво по-подходящо време за завръщането на любимите ни Уини и Уилбър? Петата поредна книжка с веселяшките герои на Валъри Томас и Корки Пол се нарича „Летящото килимче” и в нея ни очаква една щура гонитба из висините, чийто финал е заразително забавен и абсолютно неочакван!

Този път заварваме вещицата Уини затрупана от работа. Чорлавата ни познайница се е захванала да напише куп благодарствени писма за подаръците, които е получила за рождения си ден. Остава й да благодари и на сестрите си Уилма, Уанда и Уенди, които са ѝ изпратили не какво да е, ами истинско летящо килимче! Звучи супер, нали? Е, да, обаче знаете как понякога подаръците от роднини се оказват… ами… да кажем, не чак толкова сполучливи. Летящото килимче също е същинска напаст – прави каквото си иска и забърква куп неприятности. След поредната поразия Уини е завързала своенравната черга и я е затворила в килера с метлите.

И все пак… На скорошната рожденичка много ѝ се ще да каже нещо мило за подаръка. И така, Уини решава да даде втори шанс на летящото килимче, което обаче се оказва груба грешка! И от нея ще си пати най-много, разбира се, котаракът Уилбър!

Полетът с летящото килимче се оказва и същински полет на непослушното въображение на създателите на серията. „Уини и Уилбър: Летящото килимче” е всичко онова, което вече сме свикнали да очакваме от книгите на Валъри Томас и Корки Пол. Неподражаемият стил на поредицата е във всичко! Първокласните илюстрации са изпълнени с истерично смешни изражения и множеството визуални гегове (малката ми дъщеря си умира да забелязва подробности като стърчащите от джобовете на Уини жабешки крака!). Текстът се носи по-леко и бързо дори и от летящо килимче, а развръзката накрая е колкото логична, толкова и изненадваща.

Книжното тяло на новото попълнение също не отстъпва по нищо на останалите издания за Уини и Уилбър – твърди корици, голям формат, гланцирана хартия и чудесна полиграфия. Единственото, за което остава да недоволстваме е, че си нямаме и ние по една магическа пръчица, защото с едно „Абракадабра!” веднага бихме се сдобили с поне още пет книжки от поредицата!

Още за книгата: https://timelines.store/product/%d1%83%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b8-%d1%83%d0%b8%d0%bb%d0%b1%d1%8a%d1%80-%d0%bb%d0%b5%d1%82%d1%8f%d1%89%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d1%87%d0%b5/

Издателство Таймлайнс във Фейсбук: https://www.facebook.com/timelines.store

За поредицата:

Добрата вещица Уини живее с големия си черен котарак Уилбър. Във всяка книга от поредицата двамата се впускат във вълнуващи приключения, водени от фантазията на Уини и вълшебната ѝ пръчка. Изобретателната вещица намира оригинално решение за всяка трудна ситуация, а верният ѝ, но страхлив котарак я следва навсякъде. Бога¬то илюстрираната поре¬дица „Уини и Уилбър“ е забавна, увлекателна и разсмиваща. Можете да извикате заедно с Уини „Абракадабра!“ и да се включите в поредното пътешествие…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s