Ето едно дългоопашато геройче, което е направо за завиждане. Нашата седмица тепърва започва, но тази на мишлето на изд. „Рибка” вече върви към своя край. Ех, какво ли не бихме дали за бленувания „Петък”! За пети пореден път римите на Катя Антонова и илюстрациите на Кремена Ягодина радват и носят усмивки от пъстрите картонени страници на поредицата „Седмицата на мишлето”. Какво ли ще е новото „прекрасно решение, направо отлично”, с което малките книжни почитатели ще се запознаят този път? Кокетната панделка на корицата вече ни подсказва…

Не е необходимо да ти се случват невероятни приключения, за да бъде животът ти интересен! Всеки един ден може да е забавен и приятен – макар да си е ден като ден. Вижте мишлето! Цялата му седмица е изпълнена с простички, но весели занимания. Успокояваща и мила серия книжки, създадена специално за най-малките деца. Какво прави мишлето в петък? Разкрасява се! И още как!

Нашето вече добре познато мишле отново отваря очички и решава да посвети своя петък на… красотата и хигиената! С много вкус (и може би мъничко суета) сладурското геройче на Катя Антонова минава през банята, застава пред огледалото, и след като се е привело в подобаващ вид и леко се е понаконтило – отдава се на заслужена почивка и се отправя на разходка.

Отново имаме възможност да припознаем себе си в мишлето и да проследим с усмивка преминаването на геройчето през различни действия от ежедневието. Е, вярно, малките читатели едва ли ще приглаждат уши, къдрят опашки и засукват мустаци, то със сигурност също обръщат внимание на зъбките и ноктите си.

Както разбираме още от първите страници, капчицата вода е способна да сътвори чудеса, но разбираме и друго. Катя Антонова и Кремена Ягодина също са сътворили поредното малко книжно чудо. „Петък” е превъзходно допълнение към вече любимата серия, предназначена за най-ситните книжковци – със стилно оформление, издръжливи, твърди страници и предвидливо заоблени ръбчета.

Още за книгата: https://ribka-publishing.bg/catalog/petak/

Останалите ни ревюта за „Седмицата на мишлето”: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s