Ах, в какви времена живеем само! Навремето човек трябваше да си избоде очите, трябваше хубавичко да му изтръпне ръката от писане, за да си приготви пищовите… После ксероксите се навъдиха, а там, разбира се можеше да си намалиш размера и да се надяваш, че копието ще е четивно. Интернет и принтерите внесоха истинска пищовна революция, дума да няма. Но ето ти я вече и следващата такава – професионални, купешки пищови, направо от печатницата! Въоръжете се със синтезирани знания и не пропускайте въпрос с „Царски пищов – български писатели” на изд. „Orange Books”. Нека да разгледаме заедно това хитроумно тесте карти, в което наистина всичко е коз!

Обичате ли българската литература? А колко подготвени смятате, че сте на тема Български писатели? Знаете ли, че това е тесте от 50 карти с важни български писатели от XIX и XX век, което:

-Съдържа красиви портрети, дело на талантливата илюстраторка Албена Лимони.

-Ще ви припомни факти, които сте забравили или не сте знаели.

-Ще ви упъти къде са къщите им музеи.

Е, вече знаете за какво иде реч. Като оставим настрана зарибяващия маркетинг и грабващото заглавие на тестето, „Царски пищов – български писатели” е забавен начин да си преговорите или пък да опознаете по-добре родните класици. Информацията е подадена по възможно най-добрия за подобен формат начин – сбито, кратко, ясно, с портретна илюстрация и възможност за светкавично повторение на синтезираните факти.

Бихме могли да изредим тук камара любопитни неща, които научаваме от Царския пищов на „Orange Books”, но… Ето тия пресимпатични люде са ни изпреварили:

Вярно, че картите не стават за игра. Не може да цакате Гео Милев с Елин Пелин, няма статистики, показатели и специални умения, изобщо… Ако сте очаквали, че може да си развихрите партийка Yu-Gi-Oh! или Magic: The Gathering с колода български класици, няма го майстора. Има обаче нещо далеч по-полезно и смислено. Ясно, че когато се подготвя подобен продукт няма как да се мине без родно място, датите на раждането и смъртта, изреждане на знакови произведения и ключови творби, разобличаване на истинските имена зад псевдонимите… Любопитните факти са наистина доста и някои от тях сигурно ще изненадат дори учителя ви по литература, но дори и те не са това, което най-много ни допадна в тестето. Точките обраха включените адреси на къщите музеи!

Идеята за тяхното добавяне е почти толкова гениална, колкото и идеята комплектът да бъде наречен „Царски пищов”. Човек прочита фактите, поприпомня си книгите, и… АДРЕСЪТ е там, остава просто да отидеш! Как да не прибавиш сега към тестето от 50 карти и още толкова билетчета?

Зад намигващата опаковка и привидно леката и неангажираща форма на „Царски пищов – български писатели” се крие един кратък, но изключително информативен гид за класическите автори на родната литература, който може да се окаже първа стъпка към цяло едно епично пътешествие.

Още за картите: https://www.orangecenter.bg/tsarski-pishtov-balgarski-pisateli.html

Представяне по БНР: https://bnr.bg/post/101282071

Представяне по Дарик: https://darikradio.bg/ot-24-mai-ochakavaite-carski-pistov-balgarski-pisateli.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s