От трилогия, поредицата за мечето Ърни взе, че се превърна в тетралогия, но… днес ще ви срещнем не с него, а с едно друго сладурско геройче от същата създателка.  „Бълхичката Тео” е поредното доказателство за умението на словашката художничка Катарина Мацурова да разказва остроумни истории в картинки. И за интересния подбор на преводни приказки от страна на изд. „Робертино”.

Това е бълхичката на име Тео. Тео е най-щастливата бълхичка в козината. И все пак му се иска да скочи още по-нависоко. Мечтае си да стане велик изследовател като дядо си, който веднъж му разказа за място, което никой още не е изследвал. Наричало се Лъв. И така, Тео се отправи на първото пътешествие в живота си…

Ако сте почитатели на Фердо Мравката и Пчеличката Мая, може би няма да имате нищо против и една добродушна бълхичка с приключенски дух? Че на кой не му се е искало да е малко повече, от това, което му се струва, че е? От ужасна напаст, бълхите тук са се превърнали в чаровни главни герои, чиито високи подскоци и пътешествия из козината спокойно могат да минат за метафора за преследването на мечтите и търсенето на нови хоризонти.

Епичните приключения в микро мащаби винаги са вълнували детското въображение. На детските очи не им е нужно много, за да видят мравуняка като висок хълм, или пък животинската козина като гъста гора. „Бълхичката Тео” е кратко надзъртане през погледа на едно дребосъче и ни напомня, че навсякъде около нас кипи от живот, а там, където има живот задължително има и интересни истории!

В случай, че вече сте се позабавлявали с патилата на Ърни, то непременно сте опознали стила на Катарина Мацурова. Подобно на книжките за мечето Ърни, „Бълхичката Тео” също се чете бързо и разчита изключително на илюстрациите, за да предаде сюжета и визуалните шеги. Историйката е бърза, смешна и динамична, подобна на детски комикс, много подходяща дори за деца, които трудно се съсредоточават за по-дълго.

Още за книжката: https://robertino.bg/product/balhichkata-teo

Още от Катарина Мацурова: https://www.behance.net/kmacurova

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s