Вики е голяма бъбривка. Тя е едно от онези деца, за които възрастните често казват неща от рода на „Много ѝ знае балалайката” или „Може да надприказва и радиото”. А какво се случва с приказливото бухалче, когато то изгубва гласа си? Дали това ще е повод за бедствие или пък… добър урок? „Вики не спира да говори”, написана от Кристиян Джоунс и нарисувана от Ричард Уотсън, е забавна и поучителна история, част от поредицата „Аз се уча да чета” / „Ставам по-добър” на изд. „Клевър Бук”.

Тази книга е предназначена  специално за децата, които сега се учат да четат.    Съдържа увлекателна история, написана с кратки изречения  и подходящ едър шрифт. Допълнителната ценност на книжките от поредицата е, че те учат децата ни как да бъдат по-смели, по-дружелюбни, по-мили и по-добри. Помагат им да преодоляват притеснения, страхове и навици, които не са полезни за тях. Книжките са забавни и любими на малките читатели.

„Вики не спира да говори” е напълно в духа на добре познатата ни вече серия – кратки и разбираеми изречения, едър шрифт, бързо летящи страници и чудесни илюстрации. За пореден път имаме мило геройче, животинче  горе-долу на възрастта на малките начинаещи читатели, упражняващи се с книжката, което има някакъв недостатък в характера си, който ще бъде превъзмогнат в края на историята.

Когато пернатата приказливка Вики губи гласа си, тя изпада в униние, но… скоро разбира, че принудителното прекъсване на постоянното й дърдорене всъщност е шанс! Шанс да бъде тиха в училище и да получи награда, защото е внимавала. Шанс да се съсредоточи върху любимия филм на братчето си и да гледа заедно с него, вместо да му досажда. Една след друга ситуациите доказват на Вики, че освен да говориш, не е зле понякога и да слушаш другите, а мълчанието си има своите предимства.

Още за книжката: https://cleverbook.net/viki-ne-spira-da-govori

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s