Сладурската серия „Седмицата на мишлето” на писателката Катя Антонова и художничката Кремена Ягодина продължава! След „Понеделник”, „Вторник” и „Сряда” има ли нужда да ви съобщаваме заглавието на четвъртата книжка от пленителната поредица на изд. „Рибка”? По-интересно е с какво ли ще се заеме дългоопашатото мишле този път! След като се изяви като готвач, спортист и сръчен майстор, време е и мишлето да се захване с любимото ни занимание и… да си почине с няколко хубави книги. Чудесно решение, направо отлично! „Четвъртък” е чудно изримувана и нарисувана книжка с твърди, картонени страници, която ще помогне и на вашите малки мишлета да се влюбят в приказките и книжните приключения.

Не е необходимо да ти се случват невероятни приключения, за да бъде животът ти интересен! Всеки един ден може да е забавен и приятен – макар да си е ден като ден. Вижте мишлето! Цялата му седмица е изпълнена с простички, но весели занимания. Успокояваща и мила серия книжки, създадена специално за най-малките деца. Какво прави мишлето в четвъртък? Чете книжки! И още как!

„Най-малката мишка ще чете книжка”, как то се казваше в едно весело куплетче навремето. С първите три книжки свикнахме да възприемаме нашето геройче като дейно и неуморно, та сега чак ни е чудно като го видим удобно сгушено, в компанията на книга, чай и бисквитки.

Вярно, че откъм идея, ритъм, илюстрации и оформление „Понеделник”, „Вторник” и „Сряда” съвсем не падат по-долу от „Четвъртък” и все пак, новата книжка май бързо се превърна във фаворит, чисто и просто заради самата си тематика. Няма родител, който да е запален читател и да не се старае да придаде обичта си към книгите и на собствените си деца, а именно това насърчава тук (при това с две ръце, мустаци и опашка) мишлето на Катя Антонова и Кремена Ягодина. Просто няма как да прочетеш тази книжка и да не ти се прииска моментално да грабнеш още някоя!

Всяка страница на „Четвъртък” е забавно-уютна, текст и илюстрации се допълват взаимно и са в чуден унисон с цялостната концепция на серията „Седмицата на мишлето”, в която всяка следваща книжка „всичко е същото, но някак различно”.

Още за книжката тук: https://ribka-publishing.bg/catalog/chetvyrtyk-sedmicata-na-mishleto/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s