Скорошните морски преживелици на кученцето Клод и Сър Мъхесто Чорапче явно не са били достатъчни за двамата герои! А ние пък така се забавлявахме с тях, че и на нас една книжка не ни е достатъчна. Ако и вие жадувате за още смях и приключения, защо не ни последвате? Нека само господин и госпожа Лъскави обувки да тръгнат за работа… Готово! Теренът е чист! На къде? Този път поемаме към провинцията. „Клод на село” (изд. „Timelines”) е поредната книжка от известната поредица за емблематичното кученце с червена барета и шикозен пуловер, което вдъхва кураж на неуверените читатели.

klod-na-selo-31

Посрещнете Клод – обикновено куче с необикновен живот, пълен с приключения! Кротка разходка сред природата се превръща в натоварен ден във фермата, в който на Клод му се налага да къпе прасета, да храни кокошки и да укротява побеснял бик. Той научава как се събира стадо овце, какво се случва на селски панаир и получава предложение да работи като фермер. С ярките си и изразителни персонажи поредицата „Клод“ насърчава уменията за самостоятелно четене. Историите за Клод са подходящи както за начинаещи читатели, така и за споделено четене. Илюстрациите са остроумни и елегантни, изпълнени с фин хумор и забавен рисунък.

11

Добре познатите ни обитатели на „Уаги Авеню” №112 се готвят за своята поредна щуротия. Дребничкото дундесто куче и чорапчето, покрито с мъхести топчета са готови да се впуснат в нови авантюри веднага щом видят гърбовете на стопаните, господин и госпожа Лъскави обувки.

11

Дори когато Клод скучае, читателите се забавляват от сърце! В началото на книгата кученцето не може място да си намери от отегчение, защото… (дръжте се, да не ви паднат баретите от смях!) …Сър Мъхесто чорапче е започнал да описва житейската си история. Ако чорап с очила, седнал пред пишеща машина да натрака мемоарите си не може да ви разсмее, съжалявам, явно чувството ви за хумор се е изгубило някъде. Най-добре си вземете куче и се надявайте то да го надуши и открие.

claude_country

Ние пък продължаваме да се кикотим в компанията на рисуваното куче Клод на Алекс Т. Смит! В крайна сметка Клод и чорапчето тръгват на път. В провинцията човек може да се радва на малките неща – тревичка, цветя, стреснати зайци… А дари ще се радва и на ГОЛЕМИТЕ неща, като например коне, прасета и дори бикове? Това вече е под въпрос. На Клод му предстоят немалко премеждия с обитателите на фермата „Вълненото дупе”. И нито калта, нито острите рога, нито дори гръмогласното кукуригане са в състояние да го обезкуражат.

arena-illustration-alex-t-smith-claude-in-the-country-582x497-1

Децата също няма да се обезкуражат от едрия шрифт, динамичния разказ и множеството весели илюстрации, които карат страниците на „Клод на село” да летят скоростно една след друга. Ето, че преди да се усетите Клод е преборил бика, а малчуганите са преборили книжка с внушителен за тях брой страници. Самочувствието е повдигнато, а следващото четиво може би ще бъде по-предизвикателно!

klod-na-selo-32

Още за книгата: https://marmot-books.com/product/klod-na-selo/

Ревю на „Детски книги”: https://www.detskiknigi.com/neobiknovenoto-kuche-klod-otiva-na-selo/

Още за Клод на „Книжни Криле“: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%d0%ba%d0%bb%d0%be%d0%b4/

Още мнения: https://www.goodreads.com/book/show/50235313

Алекс Т. Смит е многократно награждаван автор и илюстратор на детски книги. Поредицата на Алекс Т. Смит „Клод” е преведена на повече от 16 езика. Книгите за Клод попадат във фокуса на продуцентската анимационна компания „Sixteen South“, която ги адаптира за малкия екран в серия от над 50 анимационни епизода, които се излъчват по Disney Junior UK.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s