Кой е Клод? Ако допреди година все още бяха останали деца, които да не познават кученцето с баретата от книжната поредица на Алекс Т. Смит, то след премиерата на едноименния анимационен сериал по Disney Junior вече няма две мнения по въпроса – Клод е истинска звезда! А отскоро тази звезда грее и в български превод, благодарение на изд. „Timelines”. Закръгленият чаровник и неговата вярна първа дружка, Сър Мъхесто чорапче, могат да се похвалят с цели три книжки, издадени у нас, но днес ще ви разкажем за най-кратичката сред тях, която би била и чудесна първа среща за Клод и новите му малки почитатели. „Клод: Някой да иска ягоди?” е весел разказ, в който героите хукват в търсене на любимото си угощение, но вместо това се оказват в ролята на спортни звезди и… намират нови приятели.

klod-nyakoy-da-iska-yagodi-31

Кученцето Клод и Сър Мъхесто чорапче осъзнават, че е вторник, което пък означава, че както винаги, на този ден за закуска си похапват сочни ягодки. Да, ама местният продавач на плодове и зеленчуци ги уведомява, че всички ягоди вече са били изкупени за тенис турнира „Лапа Рай”. Ако вашият малчуган се учуди и попита какво общо пък имат ягодите с тениса, то нека отбележим, че ягодите със сметана вече повече от век са традиционния десерт на тенис турнира „Уимбълдън”.

61a0h1psv5l

И така, Клод и Сър Мъхесто чорапче поемат право към „Уимбъл…”, пардон, исках да кажа, към турнира „Лапа Рай”. Там милите жестове на отзивчивия и винаги готов да помогне Клод му помагат да се доближи все повече и повече до мечтаната цел. Кой да предположи, че като подаде отбитата надалеч топка за тенис, Клод ще направи първата си крачка към участие на финала на турнира! А наградата, разбира се, е купа. При това, не каква да е купа, а купа пълна с ягоди! Но колкото и да го блазни апетитния трофей, на Клод сърце не му дава да го измъкне изпод носа на малката Кимбърли. Та тя участва с толкова ентусиазъм, а в началото на мача близостта до победата наистина я развълнува: „Никога нищо не съм печелила в живота си! Никога!” … Дали в крайна сметка Клод и Сър Мъхесто чорапче няма да се приберат вкъщи без ягоди?

61ctvo5ke3l

Е, каквото и да се случи обаче, едно е сигурно – стопаните на Клод, господин и госпожа Лъскави обувки, никога не биха предположили какво е преживял техния малък любимец докато ги е нямало! Сигурно е също и че стилните и симпатични илюстрации и разведряващо веселата история няма да оставят децата безучастни.

klod-nyakoy-da-iska-yagodi-32

Още за книгата: https://marmot-books.com/product/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8/

Още мнения: https://www.goodreads.com/book/show/50235261

Алекс Т. Смит е многократно награждаван автор и илюстратор на детски книги. Поредицата на Алекс Т. Смит „Клод” е преведена на повече от 16 езика. Книгите за Клод попадат във фокуса на продуцентската анимационна компания „Sixteen South“, която ги адаптира за малкия екран в серия от над 50 анимационни епизода, които се излъчват по Disney Junior UK.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s